Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

France Info «Η Ελλάδα θέλει να ξεπουλήσει τα κοσμήματα της, τις παραλίες της»...

11 Ιουλίου 2014 - 12:21 Λήμνος

Το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας έντονα συζητούνται τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου, αφού στον κατάλογο φιγουράρουν δύο περιοχές της Λήμνου.

Συγκεκριμένα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ για να  πουληθούν σε ιδιώτες, ο όρμος Κότσινα  (80.440 τ.μ) και παραλία του όρμου Μπουρνιά (48.202 τ.μ.).

Για «ξεπούλημα των κοσμημάτων μας» κάνει λόγω η ανταποκρίτρια του γαλλικού ραδιοφώνου «France Info», όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Η Ελλάδα βιώνει την ύφεση για έβδομη συνεχή χρονιά», σχολιάζει η ανταποκρίτρια του γαλλικού ραδιοφωνικού δικτύου «France Info», επικαλoύμενη δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, 110 ελληνικές παραλίες βάζουν «πωλητήριο»

«Η Ελλάδα θα ξεπουλήσει τα κοσμήματά της: Τις παραλίες της», γράφει το γαλλικό δίκτυο «France Info» σχολιάζοντας ελληνικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο οικονομικός Γολγοθάς οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση να βάλει πωλητήριο σε υπέροχες πλαζ.

«Η Ελλάδα βιώνει την ύφεση για έβδομη συνεχή χρονιά», σχολιάζει η Αγγελική Κουρούνη, ανταποκρίτρια του γαλλικού ραδιοφωνικού δικτύου «France Info», επικαλoύμενη δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, 110 ελληνικές παραλίες βάζουν «πωλητήριο».

Για τo «France Info», ορισμένες από αυτές βρίσκονται κοντά σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως στη Λήμνο, και βεβαίως το ενδιαφέρον των επίδοξων αγοραστών γίνεται εντονότερο. Άλλες, πάλι, θεωρούνται υπό προστασία αφού ανήκουν στο δίκτυο «Natura 2000».

Μία από τις φημισμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα που αποτελούν τον εθνικό πλούτο της χώρας και στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό βγαίνουν προς πώληση μαζί με άλλα κρατικά ακίνητα στον βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Η Ελαφόνησος στην Πελοπόννησο ένα στολίδι, με τυρκουάζ νερά, η Καραϊβική της Μεσογείου.

Παρά τις αισιόδοξες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης που δε σταματά να κάνει λόγο για «sucess story», το χρέος εξακολουθεί να σκαρφαλώνει, επισημαίνει η αρθρογράφος, υπογραμμίζοντας πως η οικονομική κρίση οδήγησε την κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. «Ανάμεσα στα οικογενειακά κειμήλια που θέτει προς πώληση, είναι οι παραλίες της», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι οι Έλληνες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Κινητοποιήθηκαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δίκτυωσης. Διακόσιες χιλιάδες Έλληνες ένωσαν τι φωνές τους ζητώντας σε επιστολή τους, υπό τον τίτλο «Stop», να μείνουν ανέγγιχτες οι ελληνικές παραλίες.
----------------------------------
Πηγή: limniakifoni.gr
----------------------------------