Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οι προσβολές στο facebook έφεραν βαριά «καμπάνα»

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να «εκδικηθείτε» τον ή την, κατά πάσα πιθανότητα πρώην, σύντροφό σας, ξανασκεφτείτε το.

 

Ένας 30χρονος Ιρλανδός ίσως αποτελεί το πιο ισχυρό επιχείρημα ώστε να αποφύγουμε τα «εν θερμώ» status στο Facebook, αφού καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για όσα έγραψε στο προφίλ της κοπέλας του, τα οποία και κρίθηκαν «προσβλητικού περιεχομένου».

Ο νεαρός Ιρλανδός έχοντας την υποψία ότι η σύντροφος του τον απατούσε κατάφερε να της πάρει το κινητό και αφού διάβασε κάποια μηνύματα που επιβεβαίωσαν τις υποψίες του αποφάσισε να γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:
 «Είμαι πόρνη, δέχομαι οποιαδήποτε προσφορά».

Το αποτέλεσμα ήταν να προσαχθεί από την ιρλανδική αστυνομία και να κατηγορηθεί για εγκληματική βλάβη, ενώ κατά την ακροαματική διαδικασία παραδέχτηκε την όλη ιστορία, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ήταν σε κατάσταση μέθης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δίκη στην Ιρλανδία που αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η μέγιστη ποινή σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέβλεπε κάθειρξη δέκα ετών και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.
-----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------