Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΥΘΗΡΑ 11.07.2014

ΚΟΙΝ: Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,(υπ'οψιν Κ.Σαβαίδου Αικατερίνη) 

ΓΡΑΦΕΙΟ .ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,(υπ'οψιν Κ. Σταικούρα Χρήστου) 
Α΄ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ,(υπ΄οψιν Κυρίας Γερακούδη) 
ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ,(υπ'οψιν κ.δημάρχου (Κουκούλη Θεόδωρου) 
ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (υπ' οψιν κ. Χαρχαλάκη Στράτου, νέου Δημάρχου Κυθήρων)
ΓΕΦ ΚΥΘΗΡΩΝ, (υπ'οψιν κ.Καλλίγερου Γεωργίου) 

ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξιότιμη Κυρία Γερακούδη,

Σας έχω επισκεφτεί προσωπικά, τρείς φορές από τον Οκτώβριο 2013 έως τον Μάρτιο 2014 , και σας έχω ενημερώσει, για απλά πράγματα, που θα μπορούσαν να μας εξυπηρετούν, τα κατά περιοχή, Γ.Ε.Φ ή ακόμη και τα Κ.Ε.Π.

Αν κι εσείς δεν είστε πλέον αρμόδια, να το κάνετε (το καταλαβαίνω αυτό), θα έπρεπε να ενημερώσετε άμεσα τον φυσικό σας προϊστάμενο, στο υπουργείο οικονομικών, για την αδυναμία σας (ως Δ.Ο.Υ), να μας εξυπηρετήσετε, και τους λόγους τους οποίους εσείς γνωρίζεται, καλύτερα από εμάς (τους φορολογούμενους).

Είμαστε ακρίτες σε νησί (Κύθηρα) άγονης γραμμής 120 ν.μ μακριά από την Δ.Ο.Υ την οποία πλέον ανήκουμε, (παρά την θέλησή μας), και με πρόσβαση με πλοίο που κάνει μόνον δύο δρομολόγια την εβδομάδα (καιρού επιτρέποντος και θεού θέλοντας) και 8 ώρες ταξίδι (εν πλω).

Στα γκισέ της Α’ Πειραιά (όπου είστε προϊσταμένη), μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμικούς, ή σαν να τους έχουμε κάνει κάποιο κακό.! (παρά την θέληση μας γίναμε «πελάτες» σας στην Α’ Δ.Ο.Υ, δεν ήταν δική μας επιλογή...)

Από γραφείο σε γραφείο, μας έχουν κάνει μπαλάκι του τένις και ανεβοκατεβαίνουμε τους ορόφους (7) πιο γρήγορα και απ΄ το ασανσέρ, για να προλάβουμε σειρά.

Για μια απλή βεβαίωση τελών κυκλοφορίας, πέντε!!! γραφεία;?? Αίτηση – πρωτόκολλο – εκτύπωση – προϊσταμένη - και ξανά στο γραφείο που κάναμε την αίτηση για..…σφραγίδα; ???

Στο εισόδημα, όταν ζήτησα, για μεταβίβαση, Ι Χ Φ (έως δυόμιση τόνους) , να σφραγίσουν την υπεραξία, μου ζητούσαν τα βιβλία εσόδων - εξόδων, να κάνουν έλεγχο μήπως προκύπτει τζίρος!! Καλά άσχετη ήταν;;;??? (.Μόνον από 4 τόνους και άνω χρειάζεται τζίρος.?)

Όταν ζήτησα βεβαίωση επιτηδεύματος, με έδιωξαν, λέγοντας μου, ότι βγαίνει στα ΓΕΦ. Και όταν επικοινώνησε μαζί τους υπάλληλος του ΓΕΦ με έβγαλαν ψεύτη, (λες και είχα όρεξη να ανεβοκατεβαίνω στα Κύθηρα), λέγοντας του ότι …..δεν κατάλαβα καλά?

Πληρώνω διεκπεραιωτή, και ΔΕΝ αναλαμβάνει κανένας υποθέσεις που «περνούν» απ’ την δική σας Δ.Ο.Υ.

Γιατί όλα αυτά; Ποιος φταίει; Εμείς σίγουρα όχι. Αλλά εφόσον εσείς είστε επικεφαλής ολόκληρης Δ.Ο.Υ, «πιέστε» το αρμόδιο υπουργείο, να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στα Γ.Ε.Φ ή στα Κ.Ε.Π.

Γι΄ αυτό άλλωστε δεν δημιουργήθηκαν;

Η για να δικαιολογούν θέσεις εργασίας;

Σε επικοινωνία που είχα με την Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών, μου είπαν να στείλω e- mail στο : gge@mofadm.gr σας λέει κάτι αυτό;

Επιτέλους, δεν φταίμε εμείς, που επιβαρύναμε την Α’ Δ.Ο.Υ Πειραιά.!

Αν δεν μας θέλετε μια φορά, εμείς δεν σας θέλουμε καθόλου… και ο λόγος είναι ότι απλά, ΔΕΝ μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μαζί σας, και διότι

1) Είστε 120 ν.μ μακριά μας.

2) Η μετάβαση μας εκεί απαιτεί ταξίδι με πλοίο οκτώ ωρών ανά κατεύθυνση

3) Τα έξοδα μας είναι δυσβάστακτα

4) Και τις περισσότερες φορές η επίσκεψη μας, στη Δ.Ο.Υ σας, είναι ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

Αυτά, μόνο για τις περιπτώσεις των μεταβιβάσεων, τα παράπονα μας αφορούν όμως όλους τους τομείς.

Για απορίες σας το τηλέφωνό μου είναι: 6974714300.

Και αυτή την φορά δεν θα πω ευγενικά «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» διότι εκτός από αγανακτισμένο με κάνετε και ……..ΑΓΕΝΗ. !

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ

ΛΙΒΑΔΙ-ΚΥΘΗΡΩΝ.