Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αργύρης Ντινόπουλος: «ΝΑΙ στην αξιολόγηση, ΟΧΙ στις απολύσεις»

Αργύρης Ντινόπουλος: ΝΑΙ στην αξιολόγηση, ΟΧΙ στις απολύσεις
«Η δέσμευση για τις 6.500 απολύσεις και η αξιολόγηση, ασφαλώς, και πρέπει να προχωρήσουν» τόνισε, σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στον ant1, ξεκαθαρίζοντας, πως το 15% των «κακών» δημοσίων υπαλλήλων δεν θα απολυθεί, λέγοντας, χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι, γιατί χθες, και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν θέλετε τα πιο αρμόδια χείλη, διαβεβαίωσε, πως δεν θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα βαθμολογηθούν με χαμηλό βαθμό».

Ο κ. Ντινόπουλος «στάθηκε» και στα μη απογραφέντα Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων, λέγοντας πως, όσα δε απογράφησαν, θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, και συγκεκριμένα όσα Νομικά Πρόσωπα δεν έχουν ιδία έσοδα, όπως π.χ. οι Δ.Ε.Υ.Α. και χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό, για 2.000 εργαζομένους στην Τ.Α., εφόσον το επιθυμούν, και συναινέσουν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, να μετακινηθούν σε Υπηρεσία της αρεσκείας τους;» διερωτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας, για την «εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα», συμπληρώνοντας, «η διαδικασία, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΥΠ.ΕΣ., πάει πολύ καλά».

«60% η μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την τελευταία τετραετία και στόχος μας είναι, μετά από αυτή τη μεγάλη μείωση, που γενναία αντιμετώπισαν οι Δήμαρχοι, κρατώντας, ταυτόχρονα, τις κοινωνικές υπηρεσίες τους, μία "εργασιακή ειρήνη" για τους εργαζομένους» κατέληξε ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος.
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------