Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΓΙΑ ΠΟΙΟ "ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ" ;;;;;;;;;;;;;;;

Το τελευταίο διάστημα διαχέεται από μέρους κυβέρνησης, αλλά και των συνήθων προπαγανδιστικών υποστηρικτικών ΜΜΕ της, μία τεχνητή ευφορία και μια νιρβάνα ευτυχίας, σχετικά με τα αποτελέσματα του τουρισμού εφέτος στην Ελλάδα.


Κάθε βράδυ τα δελτία "παραπληροφόρησης" γεμίζουν με ευτυχισμένους τουρίστες που περιδιαβαίνουν στην Αθήνα η στην Μύκονο η στην Σαντορίνη εξηγώμτας στον ερωτώντα ρεπόρτερ το πόσο θαυμάσια είναι η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα τα περίπτερα της Ακρόπολης ανταλλάσουν το νεράκι με χρυσάφι, στους διαψασμένους τουρίστες και ορισμένοι "ελληνάρες" εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι επισκέπτες είναι κορόϊδα και προσπαθούν να αποσπάσουν και όχι να κερδίσουν τα όποια χρήματα διαθέτουν στην πατρίδα μας.

Είνα πολύ πιθανόν όταν η κ. Κεφαλογιάννη ομιλεί περί τουρισμού και περί "κύματος" τουριστών να εννοεί αποκλειστικά τους επισκέπτες σε στοχευμένα μέρη της Ελλάδας. Το λέμε δε αυτό διότι για να μπορείς να διασπείρεεις τον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα πρέπει να διαθέτεις τις αναλογες σωστές υποδομές.

Και λυπόμαστε κ. Κεφαλογιάννη αλλά οι υποδομές που υπάρχουν θυμίζουν απλά την καλύβα του Καραγκιόζη δίπλα στο παλάτι του Πασά...

Η Ελλάδα κ. Κεφαλογιάννη είναι, όπως μάθατε στην βασική εκπαίδευση, κυρίως νησιώτικη χώρα με πανέμορφα  νησιά και πληθώρα κατοίκων πρόθυμων να συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση και την φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Για να φθάσει όμως κάποιος στα νησιά κ. Κεφαλογιάννη χρειάζεται να έχει συγκοινωνία, και πρέπει κάποτε να συνεννοηθείτε με τον ομόλογο σας Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη και να δημιουργήσετε μια σωστή και ΜΟΝΙΜΗ ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, βασισμένη στα συμφέροντα του τουρισμού και του λαού και όχι στα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Επίσης να αναπτύξετε το δίκτυο των υδροπλάνων σε όλο του το φάσμα και τέλος να απελευθερώσετε πλήρως τις αεροπορικές συγκοινωνίες έτσι ώστε να μειωθούν σημαντικά και κάθετα τα ναύλα σε όλες τις κατηγορίες, και να μπορεί και ο πιό οικονομικά αδύναμος επισκέπτης να επισκεφθεί περισσότερα νησιά και περισσότερους προορισμούς εκτός από αυτούς που είναι στέκι της υψηλής κοινωνίας, που ανήκετε και εσείς και οι συγχωριανοί σας εφοπλιστές και άλλοι πρωτοκλασάτοι.

Αυτές τις μέρες το μόνο που διαβάζουμε είναι οι ακυρώσεις δρομολογίων προς Β. Αιγαίο οι "πόλεμοι" κάποιων ναυτιλιακών εταιρειών, οι διάφορες βλάβες μηχανικές η μη κάποιων ακτοπλοίων, λόγω πιθανόν παλαιότητας αλλά και περιθωρίων λόγω προνομίων.

Οι εξαγγελίες για τα δίκτυα υδροπλάνων έχουν βαλτώσει. Η γραφειοκρατία χρειάζεται ακόμη τόνους χαρτιού για να επισπεύσει τις διαδικασίες. ολοκλήρωσης και η περίφημη μεταρύθμιση είναι ακόμη στα Όνειρα του Αντώνη και στην λιστα ανεκδότων της Τρόϊκας

Ο εσωτερικός τουρισμός που συντηρούσε τα νησιά με τους συνήθεις επισκέπτες του καλοκαιριού έχει σχεδόν μηδενισθεί λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων.

Επαίρεσθε για τον τουρισμό , προσπαθείτε να πείσετε τους Έλληνες υπερφορολογούμενους ότι η πανάκεια της οικονομικής ευμάρειας είναι δίπλα τους. Μόνο που αυτοί κοιτάνε δίπλα τους και βλέπουν άδειες καρέκλες και άδεια δωμάτια και σκέπτονται απλά ότι πρέπει να αισθάνονται "Κερατάδες και Δαρμένοι"

Καιρός λοιπόν είναι να πάψετε να ζείτε στο κόσμο της Χαλιμάς και αφού συνεννοηθείτε με τους ομολόγους υπουργούς σας να αρχίσετε να γίνεστε πραγματική υπουργός τουρισμού και όχι απλά ταξιδιωτική πράκτωρ μεγάλων οργανισμών και εχέγγυα εφοπλιστικών συμφερόντων, γιατί προς το παρόν απλά μας θυμίζετε την Χαρίκλεια του αθάνατου Καραγκιόζη.....
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------