Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Σπρώχνει» την "ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα" η ΚΕΔΕ

Σπρώχνει την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα η ΚΕΔΕ
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προχωρήσει το πρόγραμμα της "εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας" και να επιτευχθεί ο στόχος των 2.000 μετακινήσεων υπαλλήλων σε Δήμους και Φορείς της Αυτοδιοίκησης, που έχουν διαπιστωμένες ελλείψεις», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης, όπου συζητήθηκε το θέμα.

Ο κ. Ασκούνης σημείωσε, ότι οι 980 εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του προγράμματος, «έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό των φορέων υποδοχής, έχουν αναλάβει καθήκοντα, έχουν πληρωθεί, ενώ έχουν καμφθεί και οι αντιδράσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αφού έχει εμπράκτως διαπιστώσει, ότι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν δεν κινδυνεύουν να τεθούν σε "διαθεσιμότητα"».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να "τρέξει" το πρόγραμμα και να επιτευχθεί ο στόχος της μετακίνησης άλλων 2.000 εργαζομένων και κάλεσε τους αιρετούς να συμβάλουν στην υλοποίηση του στόχου, «διότι το κέρδος θα είναι πολλαπλό για τους ίδιους τους Δήμους, την επαρκή στελέχωσή τους και την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι διασφαλισμένοι, καθώς ούτε θα αξιολογηθούν, ούτε φυσικά θα τεθούν σε "διαθεσιμότητα"» όπως χαρακτηριστικά είπε.
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------