Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΥΘΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/7/2014 στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, η συναυλία «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια».


Η συναυλία έγινε με την ευκαιρία της επετείου του εορτασμού των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων και ο τίτλος της, ήταν εμπνευσμένος από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού.


Ήταν μια αξέχαστη βραδιά, όπου οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν εαυτό  , μαγεύοντας κυριολεκτικά τους θεατές που είχαν κατακλύσει  το Ηρώδειο. Το συγκινητικότερο σημείο της βραδιάς ήταν όταν χορωδίες από όλα τα Επτάνησα, λυρικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί , χορευτές, παιδικές χορωδίες και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, υπό τη διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Ι. Κονιτόπουλου και σκηνοθεσία του επίσης γνωστού Τ. Λυκουρέση, προκαλώντας ρίγος και συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που τα Κύθηρα ταξίδεψαν, μέσω της χορωδία μας, στο μαγευτικό χώρο του Ηρωδείου, κατακτώντας τη θέση που δικαιούνται και αξίζουν στην Επτανησιακή παράδοση και τον πολιτισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλλαν προσφέροντάς μας είτε το χρόνο τους, την παρουσία τους, είτε την ηθική και υλική συμπαράστασή τους, έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να λάβουμε μέρος με επιτυχία σ’ αυτήν την τόσο σπουδαία εκδήλωση και να αποκομίσουμε μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας.



Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και του Δ.Σ. του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών για την τιμητική τους πρόσκληση, την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των χορωδών, και το γεύμα που μας παρέθεσαν.

Το Πλοίο ¨Πορφυρούσα¨ για τη δωρεάν μεταφορά μας.

Το Ωδείο ¨Αναγέννηση¨  παράρτημα Κυθήρων, για την φιλοξενία.

Τέλος θερμά  ευχαριστούμε, την ψυχή της όλης προσπάθειας, τον ακούραστο και πάντα χαμογελαστό μαέστρο μας κ. Τίμο Λιγνό, που με σκληρή δουλειά, μας προετοίμασε ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου και πρωτόγνωρου για εμάς,  εγχειρήματος.

Ευχόμαστε η χορωδία ¨Κεύθος¨, να φτάσει ακόμη πιο ψηλά!
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Καλλίγερος και
Το Δ.Σ. της χορωδίας ¨ΚΕΥΘΟΣ¨