Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πούλησαν τους Πειραιώτες Φεύγουν τα Δικαστήρια

«Σήμερα ο Πειραιάς κέρδισε μια ακόμη μάχη. Τα δικαστήρια όπως είχα δεσμευτεί θα μείνουν στον Πειραιά. Τα δικαστήρια θα γίνουν στο κτίριο της πρώην Ραλλείου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και έδωσε εντολή στην αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία του Υπουργείου, να εξετάσει τη μελέτη του φακέλου της Ραλλείου, για να γίνουν εκεί τα δικαστήρια», αυτά ήταν τα λόγια του νυν Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου πριν λίγους μήνες και όλοι είχαμε πλέον πειστεί ότι δεν θα τολμούσε η Κυβέρνηση να κάνει πίσω στο λόγο της και να αθετήσει τις υποσχέσεις της.

Όμως πολιτική σημαίνει πάνω απ’ όλα ελιγμό, ψέμα και θράσος, έτσι αφού έγιναν οι εκλογές, με τα γνωστά αντικυβερνητικά αποτελέσματα, το θέμα βγήκε και πάλι στο προσκήνιο με δεδομένη την απόφαση να φύγουν εντός του Καλοκαιριού τα Δικαστήρια και να πάνε στη Θηβών στο Ρέντη.

Μας ενέπαιξαν όλους και μας έριξαν σκόνη στα μάτια για να μην αντιδράσουμε.

Από τη χαλαρή αντίδραση και των δημοτικών μας αρχόντων, Νυν και Νέου, φαίνεται να υπάρχει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι, που να κρατά τις αντιδράσεις κλειστές και να μην εκδηλώνεται καμία δυνατή κίνηση κατά της μεταφοράς των Δικαστηρίων.

Αγνοήθηκε ακόμα και αυτή η ειδική επιτροπή που συστάθηκε να εξετάσει το θέμα και προσέφυγε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά σε περιοχή εκτός των ορίων της πόλης.

Ακόμα και το γεγονός της ενημέρωσης του Υπουργού κ. Αθανασίου στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σταματογιάννη, για τη μεταφορά των Δικαστηρίων, είναι πονηρό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Σταματογιάννης με τον πρώην Πρόεδρο κ. Στέλιο Μανουσάκη, ήταν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης για τη μεταφορά των Δικαστηρίων στο Ρέντη.

Ούτε οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν, ούτε οι βουλευτές, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που άπτεται της ύπαρξης της πόλης του Πειραιά.

Το θέμα πια περνά στα χέρια του Πειραιώτικου λαού που πρέπει να κινητοποιηθεί σωστά για να αποτρέψει αυτή την εγκληματική σε βάρος του ενέργεια, που βέβαια δεν είναι η μόνη το τελευταίο διάστημα, μιας και οι απαράδεκτες ενέργειες με τις μονοδρομήσεις και την έλευση του ΤΡΑΜ τους έχουν πλήρως αποδιοργανώσει.
-------------------------------
Πηγή:  fonipeiraioton.gr
-------------------------------