Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στον Εισαγγελέα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Στον Εισαγγελέα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης
Στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί πως θα προσφύγει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σχετικά με τα στοιχεία που έχει ζητήσει να της δοθούν, με το αριθμ. πρωτ.: 606/17-6-2014 έγγραφό της, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, και αναφέρονται στο σχέδιο του προτεινόμενου «Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης», σχέδιο, το οποίο είχε αποσταλεί στην Υποεπιτροπή της Βουλής, αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς επίσης στην Κ.Ε.Δ.Ε. και την ΕΝ.Π.Ε., από τον τ. Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για σκοπιμότητα, «...προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προειδοποιώντας, πως πριν την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, θα ενημερώσει για το θέμα, τόσο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τα Κόμματα της Βουλής.

«Με το ίδιο έγγραφο και επειδή έχουμε έννομο συμφέρον, σας ζητήσαμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, το σχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, τα πρακτικά που αφορούν στην επεξεργασία του κειμένου και τα μέλη και τις ιδιότητες, καθώς και τις έγγραφες εισηγήσεις όσων επεξεργάστηκαν το σχετικό κείμενο του Κώδικα.

Από τις πρόσφατες συναντήσεις μας αποκομίσαμε την εντύπωση, ότι στο χρόνο της θητείας σας, ήταν στις προθέσεις σας η συνέχιση της ειλικρινούς συνεργασίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου με την Ομοσπονδία μας.

Ωστόσο, η παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, χωρίς να έχετε ανταποκριθεί στο ανωτέρω νόμιμο αίτημά μας, ερμηνεύεται όχι μόνο ως άρνηση και μάλιστα αναιτιολόγητη, αλλά ενδεχομένως και ως προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων ή ακόμα, ίσως και ως κάλυψης πιθανών ευθυνών.

Κατά συνέπεια, είμαστε υποχρεωμένοι με το παρόν έγγραφο να απευθυνθούμε και να ενημερώσουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, το σύνολο των Κομμάτων της Βουλής και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, προκειμένου να προασπιστούμε κατ’ αρχήν τη διοικητική αξιοπρέπεια.

Εάν τελικώς δεν μας χορηγήσετε το σύνολο των ανωτέρω αιτηθέντων στοιχείων, θα μας υποχρεώσετε να τα ζητήσουμε με Εισαγγελική Παραγγελία, επιφυλασσόμενοι των δικαιωμάτων της Ομοσπονδίας μας και των εργαζομένων τους οποίους εκπροσωπούμε και στους οποίους λογοδοτούμε.

Είναι μάλλον άδικο η αξιοπιστία σας, ως Υπουργός Εσωτερικών, να κρίνεται εξ αρχής από ένα τέτοιο ζήτημα (χορήγησης στοιχείων), όταν μας απασχολούν πραγματικά επίσης μείζονος σημασίας και άμεσης προτεραιότητας θέματα για τα οποία και θα πρέπει να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων» τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------------