Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα αλλιώς... ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα αλλιώς... ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν της ΑΔΕΔΥ, η ερμηνεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, σχετική με τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε την απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ από την διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, ναι μεν παράνομη, αλλά όχι προσωρινά εκτελεστή. 


Σύμφωνα με το Υπουργείο Δ.Μ.Η.Δ., η διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο πρέπει να προχωρήσει «απρόσκοπτα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Δημοσιεύθηκε σήμερα η υπ’ αριθ. 2395/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο "απεργίας" τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα.

Η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου, επιβεβαιώνεται πλέον και μέσω της δικαστικής κρίσης.

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη» επισημαίνει, αναλυτικά.
---------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------------