Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πολλαπλά προβλήματα αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Πολλαπλά  προβλήματα αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών»



Οι Σπέτσες είναι ένα τουριστικό νησί με 3.000 περίπου μόνιμους κατοίκους τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι ο αριθμός τριπλασιάζεται.

Γι αυτό, πρέπει το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών (το οποίο είναι το μοναδικό στο νησί) να λειτουργεί κατά τρόπο αποτελεσματικό, για την προστασία των ασθενών. Δυστυχώς σήμερα αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά, έχουν σχέση με την ασφάλεια του κτιρίου, αφού το κτίριο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, που συνεχώς αυξάνονται και είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση του, με αποτέλεσμα, να κινδυνεύουν και οι ασθενείς που το επισκέπτονται.

Ακόμη, έχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Έχει μόνο τρείς Ιατρούς και δεν διαθέτει Παιδίατρο. Παρά τις ελλείψεις αυτές, οι Ιατροί υποχρεούνται  να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, για την κάλυψη των αναγκών του και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμεθα, επιβάλλεται να προστατευθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών.

Επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατόν, να επισκευαστεί το κτίριο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Επίσης, να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και όχι, ενώ έχει έλλειψη, να μετακινούνται οι Ιατροί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, διότι, το καλοκαίρι έχει μεγάλη κίνηση το νησί και δεν επιτρέπεται να συμβούν δυσάρεστα γεγονότα, που έχουν σχέση με την υγεία των πολιτών.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών;

2.Θα γίνει η αναγκαία επισκευή του κτιρίου, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε ασθενείς και εργαζομένους;

3.Θα στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό, αλλά και θα σταματήσει η μετακίνηση των υπηρετούντων Ιατρών στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αφού δεν επαρκούν για την κάλυψη του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών;

Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

08/07/2014       

                                                                             ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ