Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στην Σκιά της Τουριστικής Περιόδου

Στην εξαιρετική σελίδα της Ναυτεμπορικής με τίτλο ΔΙΑΚΟΠΕΣ κυριαρχούν πολλά από τα όμορφα ελληνικά νησιά μας.

Σύμφωνα δε και με αρκετές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,όντως στα περισότερα από αυτά τα νησιά υπάρχει υπερεπάρκεια επισκεπτών τουριστών αλλά και ευχάριστες πληροφορίες για την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν καθώς και για τις "λογικές τιμές" που υπάρχουν σε αυτά.

Όπως είναι φυσικό και οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100% αλλά και οι κάτοικοι δείχνουν την ικανοποίηση τους για την φετεινή τουριστική περίοδο.

Από την σελίδα της Ναυτεμπορικής φυσικά λείπουν παντελώς τα Κύθηρα. 
Άλλωστε τα Κύθηρα ανάλωσαν όλες τους τις δυνάμεις και τις προβολές σε αγώνες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεχνώντας παράλληλα ότι ήδη είχε ξεκινήσει μια νέα τουριστική περίοδος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχει έντονη εντύπωση σε όλο το νησί ότι εφέτος ο αριθμός των μέχρι τώρα επισκεπτών είναι δραματικά απογοητευτικός και επιπρόσθετα οι προκρατήσεις ανήκουν στην σφαίρα της ανυπαρξίας.

Το νεό νομοθετικό πλαίσιο που αποφασίστηκε και που ήδη αναρτήσαμε φαίνεται να γίνεται εξοντωτικό για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων διαχωρίζοντας τους από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ με ποσοστά κανονικής ιδιοκτησίας ενώ για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες διατηρείται το ειδικό καθεστώς που υπήρχε και για τα ενοικιαζόμενα αλλά τώρα καταργείται.
  • Η υποτιθέμενη επιτροπή τουρισμού του Δήμου αποτελεί απλά ένα φάντασμα,
  • Οι προσβάσεις στις παραλίες με κόπο και παραινέσεις γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν την τελευταία στιγμή.
  • Οι σύλλογοι ενοικιαζομένων βρίσκονται σε εκλογική διαδικασία.
  • Σε γενόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι διάφορες διαφημιζόμενες τιμές ενοικιαζομένων δεν συμπίπτουν με την πραγματικότητα και ότι σε τηλεφωνήματα από επισκέπτες αναφέρονται διαφορετικές, και σε ορισμένες περιπτώσεις εξωφρενικές, τιμές για την ημερήσια διαμονή.

Η απουσία προγράμματος εκδηλώσεων για μια ακόμη χρονιά είναι εμφανής και οι μεμονωμένες φιλότιμες προσπάθειες εξαφανίζονται πριν ακόμα εμφανιστούν.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ήδη διανύουμε τον Ιούλιο και φθάνουμε στην μέση και τώρα πια είναι πολύ αργά για όλα.

Και σε όλα αυτά απλώνεται κάθε βράδυ το σκοτάδι πάνω από το Κάστρο της Χώρας αναμένοντας πότε θα έρθει η 25η Ιουλίου για να μπορεί να ανάβουν έγκαιρα (21:00), αλλά φυσικά μόνον μέχρι τις 01:00 της επομένης {ακριβώς την ώρα που οι περισότεροι, κάτοικοι και επισκέπτες, οδεύουν προς Χώρα και Καψάλι}......

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι μερικά δημοσιεύματα μας επηρεάζουν τους επισκέπτες αρνητικά. Λες και μας διαβάζουν στην Ολλανδία-Γερμανία-Ιταλία-Αμερική-Ρωσσία-Κίνα και στο λουρί της μάνας. Μακάρι να είχαμε τόσο πολύ μεγάλο κοινό και όχι για να δυσφημήσουμε αλλά για να διαφημίσουμε ανάλογα το νησί.

Θα λέγαμε όμως ότι αντίθετα ίσως χάρις σε ορισμένα δημοσιεύματα μας μερικά θέματα αποκαταστάθηκαν προς αποφυγήν περαιτέρω υποβάθμισης του νησιού μας. 
Διότι εάν γνωρίζεις ποια είναι τα υπάρχοντα προβλήματα έγκαιρα και τα αποκαθιστάς τότε ουσιαστικά εκτελείς ένα σωστό έργο και φροντίζεις την εικόνα προς τα έξω.

Απλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα κυλήσει και το υπόλοιπο διάστημα με αυτή την κατάσταση και ας μην ξεχνάμε τα ακριβά εισιτήρια {αεροπορικά -ακτοπλοϊκά} καθώς και τα αυξημένα διόδια και ακριβά καύσιμα. 

Και επιτέλους ας μιμηθούμε μερικά νησιά όπως την Σκιάθο την Τήλο και άλλα που εφέτος κατάφεραν να αντισταθμίσουν όλες τις ίδιες αντιξοότητες και να επιτύχουν την μεγάλη προσέλευση τουριστών -τουλάχιστον ξένων- γιατί οι Έλληνες ακόμη διανύουν μεγάλο ανήφορο και σε λίγες ημέρες θα κληθούν να πληρώσουν τους βαρείς τους φόρους που δυστυχώς τους υστερούν την δυνατότητα διακοπών....
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------