Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Νερό, επιταγές, ενιαίο, αρωματικά,

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν; Μπρεχτ
« Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ δημιουργεί ένα νέο δεδομένο στο θέμα της αποκρατικοποίησης των εταιριών υδάτων. Το ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενο τους νομικούς θεσμούς, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, θα προχωρήσει  στο αμέσως επόμενο διάστημα σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του». Ά. Καρολίδου, Voria.gr, 30/6/2014.

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» Προγράμματα κατάρτισης ανέργων 18-29 ετών θα πραγματοποιηθούν με την μέθοδο εκπαιδευτικής επιταγής 2.400-2.700€ μικτά και πρόκειται να προκηρυχθούν από το υπουργείο εργασίας. Ενημερωθείτε άμεσα για την διαδικασία που ακολουθείται (ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών) Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Inn. Growth που δραστηριοποιείται στον τομέα της δια βίου μάθησης και εργασιακής διαμεσολάβησης, μπορεί να παρέχει κάθε πρόσθετη πληροφορία. 210 8813760. inngrowth1@gmail.com.

Το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο είναι … ενιαίο μόνο στα «χαρτιά». Στο υπουργείο Ανάπτυξης, απόφοιτος δημοτικού, λαμβάνει βασικό 1.848€/μήνα ευρώ. Σε Οργανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έχει βασικές αποδοχές 1.610€/μήνα. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο μέσος μισθός για υπαλλήλους ΠΕ, είναι 2.672€/μήνα. Υπάλληλος ΠΕ, που εργάζεται στο Κέντρο Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης), έχει μισθό 3.326€/μήνα. Καθημερινή Κυριακής. aftodioikisi.gr, 5/7/2014. (σς. Εγώ γνωρίζω χειρουργό ΠΕ με Διδακτορικό που έχει ως επιμελητής Α’ βασικό μόνο 1200€/μήνα, και επιβιώνει, με όλο το στρές της διαχείρισης της ζωής ενός συνανθρώπου, μόνο χάρις στις πραγματικές εφημερίες (διότι κάποιοι εισπράττουν και μη πραγματοποιούμενες εφημερίες …), που ίσως φθάνουν σε άλλα 600€! … !!!

Οι παρουσιάσεις της ενημερωτικής εκδήλωσης της ΕΑΦΦΕ «Η εκμηχάνιση/ αυτοματοποίηση στην παραγωγή-μεταποίηση Ελληνικών Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών», Λάρισα, 31/5/2014 είναι πλέον διαθέσιμες στο site της Ένωσης www.eaffe.org/  Είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Μαγκιά και αυθαιρεσία από εμποροϋπάλληλους που έβγαζαν έξω καταναλωτές. Μαγκιά & αυθαιρεσία από τους συνδικαλιστές της ενέργειας που έκλειναν μία-μία τις ενεργειακές μονάδες. Μαγκιά & αυθαιρεσία της Energa που υπεξαίρεσε τα χαράτσια και τα λεφτά των καταναλωτών. Μαγκιά & αυθαιρεσία κάθε μικροϊδιοκτήτη ή μεγαλοκαρχαρία, ισότιμα, που καταπατούν την γη μας και μετατρέπουν χρήσεις του φυσικού μας περιβάλλοντος. Μαγκιά & αυθαιρεσία κάποιων που αλλάζουν χρήσεις πολυκατοικίας και λειτουργούν θέατρο σε χώρο αποθήκης. Μαγκιά & αυθαιρεσία από οδηγούς που παρκάρουν πάνω στην διάβαση πεζών. Μαγκιά να "αυτοκαθορίζουν" τον μισθό τους. Μαγκιά τους να προσλαμβάνουν στα Πανεπιστήμια τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους. Μαγκιές, μαγκιές, μαγκιές ... Αυτό δεν είναι κράτος... Είναι ... κολ@χανε@ο ... Και απαιτούν από τους νομοταγείς, και να το σέβονται ...

Μια νέα "σχολή", έχει γίνει δημοφιλής στη Μολδαβία, καθώς στην πρωτεύουσα της χώρας, στο Κισινάου, λειτουργεί «Ακαδημία Στοματικού Έρωτα». Η "ακαδημία" προσφέρει μαθήματα σε γυναίκες άνω των 18 ετών, που για εξάσκηση χρησιμοποιούν λαστιχένια πέη, με κόστος 60€ (ιδιαίτερα με 250€). iefimerida.gr, 4/7/14.

Από έλεγχο της ΔΕΗ στην Αττική σε 109 περιπτώσεις αποδείχτηκε ότι το 54,12% των συνδέσεων αφορούσε παράνομη παροχή ρεύματος σε πολυτελείς κατοικίες & εμποικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν το μειωμένο τιμολόγιο, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την διαφθορά. Έθνος, 3/7/2014.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες www.toxwni.gr/blogosfaira/item/7819 120 ώρες video και 200.000 φωτογραφίες των ελληνικών ακτών από ελικόπτερο. http://www.tripinview.com/#/map/ (εκπληκτική δουλειά)
-----------------------------------------------------------------
Πηγή: dmichaelides.blogspot.gr-Δημήτρης Μιχαηλίδης
-----------------------------------------------------------------