Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ακαταλληλότητα του κτηρίου όπου στεγάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος. 

Ο βουλευτής εξαίροντας την μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών για να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, επισημαίνει την έλλειψη αναγκαίων υποδομών, αναφέροντας μεταξύ άλλων, το αμφιθέατρο του σχολείου που δεν μπορεί να αποτελέσει συναυλιακό χώρο ή χώρο εκδηλώσεων, αλλά και την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου για τα μουσικά όργανα.
Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ακόμη την άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά σε ένα κτήριο που είτε θα κατασκευαστεί εξ αρχής,  είτε θα διαμορφωθεί ώστε να διαθέτει τις υποδομές και να πληροί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός Μουσικού Σχολείου.
Το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ
Το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά, στην οδό Μαυρομιχάλη, στεγάζεται σε ένα πλήρως ακατάλληλο κτήριο για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και για τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό.
Ουσιαστικά το κτήριο αυτό δημιουργήθηκε για να στεγάσει ένα Γενικό Λύκειο, οι υποδομές και οι ανάγκες του οποίου διαφέρουν από τις ανάγκες ενός Μουσικού Σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο το Μουσικό Σχολείο Πειραιά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.
Ακόμα και το υποτιθέμενο αμφιθέατρο του σχολείου είναι ουσιαστικά μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δεν μπορεί να αποτελέσει συναυλιακό χώρο ή χώρο εκδηλώσεων.
Δεν υπάρχει τραπεζαρία αλλά και οι κατάλληλες αίθουσες ατομικών μαθημάτων αλλά και αίθουσες για πρόβες. Επίσης το σχολείο στερείται ενός αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των μουσικών οργάνων.
Συγκριτικά με τις υποδομές που διαθέτουν άλλα μουσικά σχολεία της χώρα, οι 300 μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά στερούνται ακόμα και τα αυτονόητα.
Είναι άμεση ανάγκη στο πρόγραμμα δημιουργίας υποδομών για τη σχολική στέγη, να δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά σε ένα κτήριο που είτε θα κατασκευαστεί εξ αρχής είτε θα διαμορφωθεί ώστε να διαθέτει τις υποδομές και να πληροί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός Μουσικού Σχολείου.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ.Υπουργός
1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά από την έλλειψη των αναγκαίων υποδομών και από τη στέγασή του σε ένα ακατάλληλο κτήριο.
2. Εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για τη μετεγκατάσταση του σε ένα κτήριο με τις κατάλληλες υποδομές και προδιαγραφές.
Ο ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων