Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κυρ. Μητσοτάκης: «Τεράστιο ψέμα ότι η αξιολόγηση οδηγεί σε απολύσεις»

Κυρ. Μητσοτάκης: Τεράστιο ψέμα ότι η αξιολόγηση οδηγεί σε απολύσεις
«Είτε δε γινόντουσαν αξιολογήσεις, είτε έπαιρναν όλοι άριστα. Αυτό ήταν τον προηγούμενο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, που επικρατούσε στο Δημόσιο, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είδατε ποτέ να αντιδρά η ΑΔΕΔΥ, οι Δήμοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι σ' αυτό; Όχι... Και αυτό γιατί δεν ήθελαν ποτέ την αξιολόγηση. Ήρθε όμως η ώρα να "ταρακουνηθεί" αυτό το σύστημα». Αυτό τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο mega, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης και συνέχισε:

«Η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης, ούτε εργαλείο αύξησης των μισθών και πολύ περισσότερο μείωσης των μισθών, που σκοπό έχει τη βελτίωση του Δημοσίου και όχι τις "διαθεσιμότητες". Το επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά και είναι προσωπική δέσμευσή μου: «Δεν πρόκειται με την ποσόστωση να υπάρξουν απολύσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα».

«Οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Επίσης, Δήμαρχοι παρανομούν, όταν μία πρωτόδικη απόφαση, που δικαιώνει Δημοτικό υπάλληλο ορισμένου χρόνου, δεν οδηγείται σε Ανώτερα Δικαστήρια - με την άσκηση έφεσης ή αναίρεσης στον Άρειο Πάγο - με αποτέλεσμα μεγάλοι ζημιωμένοι να είναι το Κράτος και εκείνοι που έχουν πετύχει πριν χρόνια σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά τη θέση τους παίρνουν συμβασιούχοι υπάλληλοι, που δικαιώνονται, πρωτόδικα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την διαδικασία αξιολόγησης στους Ο.Τ.Α.
----------------------------
Πηγή: epoli.gr
----------------------------