Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γερμανική τεχνογνωσία για τη διεύρυνση των Υπηρεσιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16 Ιουλίου 2014

    Γερμανική τεχνογνωσία για τη διεύρυνση των Υπηρεσιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά
  • Στρατηγική Ανάπτυξης  βάσει των χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων της Επιμελητηριακής Περιφέρειάς του με τη δημιουργία καινοτόμων δομών
Σε κλίμα αμοιβαίας πρόθεσης συνεργασίας και επιχειρηματικής ηθικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Στουτγάρδης Γερμανίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους. Στην αποστολή του ΒΕΠ συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι ΒΕΠ κ.κ. Κωσταντόπουλος και Μπελέκας, ο Διευθυντής του ΒΕΠ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, Μιχάλης Γιάγκας και  ο ειδικός Σύμβουλος του ΒΕΠ, Γιώργος  Χαλόφτης. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Δ/ντής του Επιμελητηρίου Στουτγάρδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχτηκαν απόψεις για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων ως επιχειρηματικών «συμμάχων» και συμβούλων και συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.
Από τα στελέχη του Επιμελητηρίου Στουτγάρδης, το οποίο λειτουργεί ως ΝΠΔΔ,  έγινε ενημέρωση για τις εξειδικευμένες πληροφορίες που παρέχει το Επιμελητήριο στα μέλη του, για τον τρόπο που λειτουργούν οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα του Επιμελητηρίου, για το πώς διεξάγεται το εξαγωγικό εμπόριο και έγινε παρουσίαση της εκπαίδευσης, που παρέχει η Ακαδημία Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων, που ανήκει στο Επιμελητήριο της Στουτγάρδης. Επίσης, έγινε παρουσίαση του Ηλεκτρολογικού Κέντρου το οποίο, επίσης, ανήκει στο Επιμελητήριο.
Από την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα των ελληνικών Επιμελητηρίων και τα αναγκαία μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών, που παρέχουν στα μέλη τους.
Ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Στουτγάρδης θα επισκεφθούν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά τον Σεπτέμβριο.
Αποφασίσθηκε, ακόμη, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Στουτγάρδης στο ΒΕΠ, στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας αλλά και της συνεργασίας των επιχειρήσεων - μελών των δύο Επιμελητηρίων.
Ως αποτέλεσμα της επίσκεψης από ελληνική πλευράς το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά έλαβε τεχνογνωσία για τη δημιουργία Στρατηγικής Ανάπτυξης βάσει των χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων της Επιμελητηριακής Περιφέρειάς του με τη δημιουργία δομών, όπως για παράδειγμα, τη δημιουργία Ακαδημίας επιμόρφωσης επιχειρηματιών, τη δημιουργία σεναρίων βιωσιμότητας, με και χωρίς υποχρεωτικότητα στην εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και ενημερώθηκε με ουσιαστικές προτάσεις για τη χρησιμότητα των Επιμελητηρίων ως «εργαλεία» και πλατφόρμες πληροφόρησης και συνεργασιών του Έλληνα επιχειρηματία.