Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συνάντηση με Γ.Γραμματέα Ε.Ο.Τ Κ. Λειβαδά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε μια ύστατη προσπάθεια εκ μέρους μου να μάθω την αλήθεια για τα δεδομένα του νομοσχεδίου για τον τουρισμό που είναι σε δεύτερη ανάγνωση στην ολομέλεια της Βουλής, σήμερα και μετά ακολουθεί η ψηφοφορία, μίλησα με το Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Λειβαδά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε τη Τρίτη και έκλεισα συγκεκριμένο ραντεβού για τις 2:00μμ σήμερα Πέμπτη 03.07.2014.

Στην συζήτηση που είχαμε σήμερα του εξέθεσα τα προβλήματα του κλάδου και τις αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες που υπάρχουν από τα μέλη του Δ.Σ. της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., αλλά και ατό τις 22 Ομοσπονδίες μέλη της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. μέσα από τις οποίες εκπροσωπούνται νόμιμα πάνω από 250 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Η ενημέρωση που είχε από εμένα ο κ. Γεν. Γραμματέας ήταν λεπτομερής και του εξέθεσα πρώτα από όλα την πληγή που θα δημιουργήσει στον τουρισμό η μη ύπαρξη τιμοκαταλόγων τόσο στα καταλύματα όσο και στα ξενοδοχεία και την αύξηση της φοροδιαφυγής και των παράνομων καταλυμάτων, κάτι που είχε ελαττωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις προτάσεις του νέου νομοσχεδίου για αδειοδότηση των καταλυμάτων από το ΞΕΕ και την απαξίωση του κλάδου μας.

Του εξήγησα ότι οι προτάσεις του Προέδρου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. δεν είναι απόφαση και ψήφιση κειμένου προτάσεων κατόπιν συζήτησης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., αλλά ήταν σκέψεις και προτάσεις που είχαν «πέσει» στο τραπέζι των συνεδριάσεων χωρίς συγκεκριμένη ψηφοφορία κειμένου. Του μετέφερα το αρνητικό κλήμα που υπάρχει στο κλάδο μας απέναντι στις κινήσεις για της εξόντωσή του από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την δυσφορία συμμετοχής που υπάρχει τόσο στο Δ.Σ., όσο και στις κατά τόπους Ομοσπονδίες για τη συμμετοχή του κλάδου μας στο ΣΕΤΕ και την απόφαση που έχουν πάρει οι περισσότερες Ομοσπονδίες, να αποχώρηση η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. από το ΣΕΤΕ με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί και η θέση του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη σαν κοινωνικού εταίρου…

Αυτά και πολλά άλλα συζητήθηκαν, το αποτέλεσμα όμως -δυστυχώς και μιλώ για την ψήφιση του νομοσχεδίου- είναι το ίδιο και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει αφού η αλήθεια βγήκε στον αέρα την ύστατη στιγμή.

Ο αγώνας από εμένα θα συνεχιστεί και καλώ όποιον συνάδελφο θέλει να καταθέσει τις αντιρρήσεις του ή τις προτάσεις του για τη δικαίωση του κλάδου μας.

Είμαστε οι στυλοβάτες του τουρισμού και όχι τα δεκανίκια του ΞΕΕ και του ΣΕΤΕ. Στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι και να κερδίζω αγώνες, αλλά και να χάνω, πόλεμο όμως δεν έχω χάσει ποτέ!

Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας πρέπει να συνεχιστεί και να γιγαντωθεί για να κερδίσουμε τα κεκτημένα μας που με κόπο, μόχθο και ιδρώτα έχουμε κερδίσει από την ίδρυση της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Με εκτίμηση
----------------------------------------------------
Αντωνάτου Σίσσυ Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης Πρόεδρος Τουριστικών Καταλυμάτων Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου