Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Τα ράσα κάνουν τελικά τον παπά...;

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Τα ράσα κάνουν τελικά τον παπά...;
Σε απίστευτες καταγγελίες "προχώρησε" η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στις νέες Υπηρεσίας τους, υπαγόμενες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.


Σύμφωνα με αυτές, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί καλούνται με διαταγή να φέρουν τη στολή της καταργημένης Δημοτικής Αστυνομίας..., παραποιώντας, μάλιστα, το σήμα της!

Παράλληλα, υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε μεικτά συνεργεία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., σε δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες, που θα κληθούν να εκτελέσουν (π.χ. «Ξένιος Ζευς», αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης).


Ακόμη χειρότερα - σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες - «η απουσία νομοθετικού πλαισίου τους αφήνει έρμαιο στις διαθέσεις του εκάστοτε Διοικητή, ενώ τους αποστερεί το σύνολο των δικαιωμάτων τους». «Λεχώνες θηλάζουν τα παιδιά τους στα Α.Τ., νεόνυμφοι στερούνται την άδεια γάμου, γονείς αδυνατούν να λάβουν άδεια ανατροφής, χρωστούμενες άδειες δεν χορηγούνται, και εκατοντάδες υπάλληλοι που ξεφορτώθηκαν τις στολές τους με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, γονατισμένοι οικονομικά μετά από 10 μήνες διαθεσιμότητας και απλήρωτοι για τους επόμενους 2-3 μήνες, υποχρεώνονται υπό απειλές αλλά χωρίς να προβλέπεται από πουθενά να αγοράσουν με δικά τους έξοδα νέα, για περιορισμένο μάλιστα χρονικό διάστημα καθώς η στολή σύντομα θα αντικατασταθεί» καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Παράλληλα», σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., «σε φιάσκο εξελίσσεται και η εκπαίδευση των επιτυχόντων Δημοτικών Αστυνομικών, στον κλάδο Εξωτερικής Φρούρησης στη Σχολή της Κομοτηνής, καθώς πέρα από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους που δεν τιμούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι ρυθμοί του προγράμματος εκπαίδευσης την έχουν καταστήσει προσχηματική.

Οι εκπαιδευόμενοι αναγκάζονται να εκτελούν βολές χωρίς να έχει προηγηθεί επαρκής θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλα τα όπλα, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ίδιους, και επίφοβο για τον επαγγελματικό τους βίο και τις καταστάσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν».

Τέλος, η Π.Ο.Ε.‑Ο.Τ.Α. καλεί την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να απαλλάξει από τις υπηρεσίες τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, μέχρι να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία τους, και σε κάθε περίπτωση να αποσύρει τη διαταγή για ένδυση με κατηργημένη στολή και να τηρήσει όλα τα αυτονόητα δικαιώματα, που απορρέουν από τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Ταυτόχρονα, εγκαλεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, «που αντί να ζητήσει την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων προσωρινής τοποθέτησης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προχώρησε στην εφαρμογή τους, με συνέπεια τόσο τον ευτελισμό της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ταχθεί στην υπεράσπιση της νομιμότητας, όσο και τη ψυχική φθορά των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λόγω της πίεσης που υφίστανται. Αρκετά έχουν υποφέρει δέκα μήνες τώρα, φτάνει πια!» όπως τονίζει.
------------------------------
Πηγή: epoli.gr
------------------------------