Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Κτηνωδία στη τουριστική περιοχή της Πλύτρας Πάνω από 30 ζώα βρέθηκαν θανατωμένα

Εικόνες που προκαλούν φρίκη και ντροπιάζουν τους κατοίκους της τουριστικής περιοχής της Πλύτρας κάνουν από εχθές το γύρο του διαδικτύου.

Φωτογραφίες θανατωμένων ζώων δίπλα σε δηλητηριασμένες τροφές και μιας περιοχής γεμάτης με κουφάρια ζώων κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πολιτιστικός και Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασίας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πάνω από 30 σκυλιά και γάτες, αδέσποτα και δεσποζόμενα, βρήκαν το θάνατο το βράδυ της Κυριακής στην Πλύτρα, σε μια έκταση που έφτανε μέχρι την παραλία.
 
Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που τα ζώα τους θανατώθηκαν είναι ανάστατοι και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές δικαίωση, με στόχο να ανακαλύψουν τους υπεύθυνους για αυτή τη κτηνωδία.
 
Οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου υποπτεύονται ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση θανάτωσης των ζώων με τη γνωστή μέθοδο της «φόλας». Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιοι δηλώνουν ότι βρίσκονται κοντά στους κατοίκους που έχουν χάσει κάποιο ζωάκι τους και ζητούν να γίνει εξονυχιστική έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό συμβάν, ενώ καλούν όποιος γνωρίζει κάτι, να το καταγγείλει στην Αστυνομία.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη, έρχεται να προστεθεί ανάμεσα σε άλλες, μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστες, πράξεις του παρελθόντος, με θύματα πολλά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.
-----------------------------
Πηγή:  lakonikos.gr
-----------------------------