Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μονεμβασίας 22 - 23 Ιουλίου, με την πυρπόληση της τούρκικης γολέτας...

Tην Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Μονεμβασίας,  επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μονεμβασίας .

Την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 21:15 μ.μ. (στην Πλάκα) θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών με την συνδιοργάνωση και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού – Χορευτικού και Αθλητικού Συλλόγου Μονεμβασίας «οι Ρίζες», τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Μυστρά και το Χορευτικό Τμήμα Θεραπνών.

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 20:30 μ.μ. (στην Πλάκα) θα γίνει η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γολέτας από τα ελληνικά πλοία, ένα δρώμενο που υλοποιείται με την καθοριστική και ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία του Αλιευτικού Συλλόγου Μονεμβάσιας «το Λαλούδι».

Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Γλυκερία.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου θα στηρίξουν τις προσπάθειες του εθελοντικού οργανισμού το «Χαμόγελο του παιδιού» καθώς στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση του οργανισμού.

Με τη συνδρομή όλων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων θα διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Η τελετή θα κλείσει με καύση βεγγαλικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα δρώμενα θα συμμετάσχει η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Δήμος  Μονεμβασίας
-----------------------------------
Πηγή: apela.gr
-----------------------------------