Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ 16-7-2014

Όταν προκαλέσουμε μια ζημιά, μια βλάβη σε κοινωνικό αγαθό και - μάλιστα - βλάβη τέτοια, που δυσκολεύει την ζωή των άλλων ή και αποτελεί κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, τότε – ηθικά τουλάχιστον - είμαστε υποχρεωμένοι να την διορθώσουμε. 
 
Και τούτο, άσχετα άν η βλάβη πρόκυψε σαν παράπλευρη απώλεια, μέσα στα πλαίσια ενός έργου που κάναμε για το καλό του κόσμου, με δικά μας μάλιστα μέσα και έξοδα. 

Παρακαλώ συνεπώς και καλώ τον κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Αντιδήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων, να έρθει άμεσα στα Αντικύθηρα και – με δικά του και πάλι μέσα και έξοδα - να αποκαταστήσει τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Ποταμού. 

Τον δρόμο αυτόν, τον είχε κυριολεκτικά καταστρέψει το βαρύ ερπυστριοφόρο του, με το οποίο πέρυσι το καλοκαίρι είχε καθαρίσει την παραλία μας. (Φωτογραφία της Τρίτης, 8 Ιουλίου 2014, 3:46:00 μμ) 

Η ανάγκη είναι άμεση, επειδή : 
1. Όλοι δυσκολευόμαστε να κατεβούμε για μπάνιο. Κατεβαίνουμε πηδώντας από κροκάλα σε κροκάλα και –αν καταφέρουμε να μη γκρεμοτσακιστούμε- κινδυνεύουμε να σπάσουμε τουλάχιστον τα πόδια μας. 
2. Οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι ΔΕΝ μπορούν να κατέβουν στην παραλία και στερούνται κάτι το οποίο –ειδικά για αυτούς- είναι εκ των ουκ άνευ. 
3. Οι ξένοι που επισκέπτονται το νησί (αρκετοί, τώρα το καλοκαίρι), όχι μόνο αγανακτούν και αυτοί, όχι μόνο μας οικτίρουν, αλλά –αυτό που καθέναν τον πληγώνει και τον θυμώνει περισσότερο- μας ειρωνεύονται. 
4. Το νησάκι μας αυτό είναι ήδη παγκόσμια γνωστό λόγω των θαλασσινών ευρημάτων και ήδη τον Σεπτέμβριο θα έρθουν πάρα πολλοί ξένοι επιστήμονες, για να ερευνήσουν τον βυθό του. 
Θα αποτελέσει εθνική ντροπή μια τέτοια εικόνα σε σημείο που φαίνεται από παντού και που – οπωσδήποτε- θα κυκλοφορήσουν φωτογραφίες του σε όλη τη Γη. 

Και ο νοών νοείτω ! 
--------------------------------------
Νίκος Πολίτης 6938-378671
--------------------------------------