Σάββατο 26 Απριλίου 2014

SOS ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ** ΚΥΘΗΡΑ ΚΡΗΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ξεκίνησε χθές Παρασκευή από Πειραιά το Σκάφος * Αγιος Νικόλαος* με αποστολή να συμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο. 



 
Επιβαίνοντες μαζί με άλλους εθελοντές και ο υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Βαγγέλης Πισσίας. 

Στη διαδρομή του το Σκάφος σταμάτησε στη Μονεμβασιά τα ξημερώματα όπου του παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας από τα σωματεία και συλλόγους της Λακωνίας και σήμερα το μεσημέρι στις 12.30 η ώρα περίπου ηταν στο Καψάλι στα Κύθηρα.

Ο κύριος Πίσσιας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την σοβαρότητα του θέματος ,που οι περισσότεροι αγνοούμαι ενώ μας αφορά άπαντες. 













Πρόκειται για την θάλασσα μας για το μέλλον μας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η ενέργεια στο Περιβάλλον μας αλλά πρωτίστως στην υγεία μας .

Ας μην ξεχνάμε είναι αέρια που έχουν χρησιμοποιθεί στη Συρία επιφέροντας τον θάνατο σε παιδιά και ενήλικες . Ας αναλογιστούμε σε περίπτωση ατυχήματος και διαφυγής αερίου τι πρόκειται να συμβεί. 

Μας αφορά όλους και θα έπρεπε σήμερα στο Καψάλι να βρίσκεται όλος ο κόσμος του Νησιού, φορείς , επαγγελματίες, σχολεία , μάλλον δεν έχουμε δώσει την απαιτούμενη σημασία στο γεγονός ενώ είναι μείζον θέμα .













Από το Νησί μας αναχώρησε το Σκάφος για Κρήτη και επιβιβάστηκαν σ αυτό και 4 Κυθήριοι για να συμετέχουν στην διαμαρτυρία. 

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα που αποφάσισαν να ξεκινήσει η υδρόλυση των Χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου. 

Ας στείλουμε ένα ένα μεγάλο ΟΧΙ σ αυτούς που αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς.













--------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
--------------------------------------