Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στη μάχη κατά του χρόνου και υπέρ της ομορφιάς επιστρατεύει τώρα η επιστήμη  τα αυτόλογα βλαστοκύτταρα!

Έτσι η πλαστική χειρουργική με τη χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων εξαφανίζει τις ρυτίδες του λαιμού, (neck lifting), οι οποίες …μαρτυρούν την ηλικία γυναικών και ανδρών.
 

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, αλλά για επανάσταση ,τονίζουν οι πλαστικοί χειρουργοί, καθώς τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες μετά την επέμβαση φαίνονται πολλά χρόνια νεότεροι.
 
Η επαναστατική μέθοδος εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο εξωτερικό, αλλά τώρα και στην Ελλάδα από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς, καθώς αποδεδειγμένα «φρενάρει» το χρόνο για μεγάλο διάστημα.
 
«Η ανόρθωση του λαιμού με τη χρήση βλαστοκυττάρων και την εξαφάνιση των ρυτίδων είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές επεμβάσεις, η οποία δεν αφαιρεί μόνο τα σημάδια του χρόνου, αλλά τονώνει και αναπτερώνει το ηθικό γυναικών και ανδρών» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου, που εφαρμόζει τη μέθοδο στην Ελλάδα.
 
Ο λαιμός, όπως τονίζουν οι πλαστικοί χειρουργοί, είναι το σημείο του ανθρώπινου σώματος που πλήττεται πιο πολύ από το χρόνο. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των ανθρώπων, επειδή το δέρμα είναι πιο λεπτό σχηματίζονται ρυτίδες, οι οποίες απεικονίζουν πολύ έντονα τα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης, αλλάζοντας έτσι την  εικόνα  εκατομμύριων  ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.
 
Δεν είναι υπερβολή ότι ο ρυτιδιασμένος λαιμός αποτελεί βάσανο εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και ταυτόχρονα  καθημερινό  πόθο για το πώς θα απαλλαγούν από την εικόνα αυτή.
 
Οι τεχνικές στο necklift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση. Αν πρόκειται για γενικευμένη χαλάρωση προσώπου, μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια ενός ολικού facelift.
 
Ενώ αν πρόκειται για συσσώρευση λίπους  τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση ή ανάρτηση του μυώδους πλατύσματος. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να γίνει λεπτομερής ανάλυση για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.
 
Τα αποτελέσματα της χρήσης βλαστοκυττάρων στην αντιγήρανση του λαιμού παρουσιάστηκαν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Πλαστικών Χειρουργών στη Στουτγάρδη (Γερμανία), απέσπασαν τον θαυμασμό των σύνεδρων.
              
ΛΗΨΗ  ΑΥΤΟΛΟΓΩΝ  ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ
Το λίπος λαμβάνεται από την κοιλιά ή τους μηρούς της γυναίκας ή του άνδρα και στη συνέχεια γίνεται μηχανική απομάκρυνση των βλαστοκυττάρων.  Μετά από ειδική επεξεργασία τα βλαστοκύτταρα εγχέονται στο λαιμό. Χάρις στη μοναδική  αναγεννητική τους ιδιότητα, αναζωογονούν το δέρμα από μέσα προς τα έξω με αποτέλεσμα η βελτίωση να γίνεται άμεσα ορατή.
 
«Ο συνδυασμός αυτής της μεθόδου με την  εξειδίκευση και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στο neck lifting, εξασφαλίζει πιο μακροχρόνια αποτελέσματα, λιγότερες τομές και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας»,  διευκρινίζει ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου,   και συμπληρώνει ότι: «H επέμβαση κρίνεται επιτυχής όταν επίσης έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε αισθητά την όψη του λαιμού, εναρμονίζοντας όμως το αποτέλεσμα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. O λαιμός μετεγχειρητικά πρέπει να φαίνεται φυσικός, σφριγηλός, χωρίς μυϊκές μπάντες να προβάλλουν».

Το αποτέλεσμα κάθε τέτοιας επέμβασης είναι καλύτερο όταν πραγματοποιηθεί τον κατάλληλο χρόνο και όχι όταν οι ρυτίδες γίνουν πολύ βαθιές. Για το λόγο αυτό, το ποια άτομα είναι κατάλληλα για την εφαρμογή της μεθόδου κρίνει  μόνο ο πλαστικός χειρουργός.

«Οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα εμφανίζει χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού και πτυχές, αλλά το δέρμα διατηρεί μία σχετική ελαστικότητα, θεωρείται ιδανικός υποψήφιος γι’ αυτή την επέμβαση. Όμως θα πρέπει  να απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό πριν οι ρυτίδες γίνουν πολύ βαθιές» καταλήγει  ο Δρ. Αθανασίου.

Ακόμη, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, το αποτέλεσμα μετά από ένα necklift εξαρτάται επίσης από τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας κάθε ανθρώπου αλλά και το χρόνο που επιλέγεται για να γίνει η επέμβαση. Δηλαδή αν ο λαιμός έχει υποστεί μικρή φθορά από το χρόνο, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο. Θα πρέπει  να έχουμε υπ΄ όψιν μας, ότι καμία επέμβαση δεν σταματάει μόνιμα το χρόνο. Καθυστερεί όμως τις φθορές του και τις απαλύνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη. Το είδος όμως της αναισθησίας που χρησιμοποιεί ο ιατρός καθορίζεται και από το εάν ο ασθενής επιθυμεί και άλλες αισθητικές επεμβάσεις παράλληλα με αυτή του λαιμού (facelift, browlift). Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται γενική αναισθησία, έτσι ώστε ο ασθενής να μην ταλαιπωρηθεί παραμένοντας ακίνητος για αρκετή ώρα.
-------------------------------------
Πηγή: abh-medicalgroup.com
-------------------------------------