Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΤΟ ΔΑΣΟΣ KΑΨΑΛΙΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!!

Στην νότια άκρη του νησιού στο Καψάλι, αργοπεθαίνει χτυπημένο από βαμβακίαση το πάλαι ποτέ όμορφο πευκοδάσος.

Όπως ξέρετε τα δέντρα είναι χρήσιμα μόνο για να τα κόβουμε και να φτιάχνουμε οικόπεδα και ξύλα για το πολυτελές τζάκι στο πολυτελές διαμέρισμα της πολυτελούς πολυκατοικίας στην οποία έχουμε την πολυτέλεια να ζούμε μαντρωμένοι σαν κοτόπουλα.

Το ψωραλέο πια πευκοδάσος που την περασμένη χρονιά, από πρωτοβουλία των πολιτών και μόνον, είχε καθαρισθεί από τα σκουπίδια, που το διακοσμούσαν και τα δέντρα είχαν πλυθεί με νερό από την δημοτική υπηρεσία, αλλά μόνον μια φορά, γιατί το νερό δυστυχώς αρχίζει πια να σπανίζει, τώρα είναι πάλι ετοιμοθάνατο και τα δέντρα μαραζώνουν σαν παρατημένες μουχλιασμένες σταφίδες χτυπημένα από την ασθένεια και εγκαταλειμμένα από όλους.



Αλλά ως γνωστόν τα δέντρα και τα μοναχικά πουλάκια που συχνάζουν στα γυμνωμένα νεκρά κλαδιά τους,  δεν ψηφίζουν (ούτε καν τους Οικολόγους), δεν δουλεύουν για 300 ευρώ, δεν πληρώνουν φόρους, ούτε καταναλώνουν εισαγόμενα πολυτελή προϊόντα.

Άρα είναι παντελώς άχρηστα.

Γιατί να σκάσει το κράτος ή ο δήμος και να ρίξει εκεί κάποια λεφτά;

Είναι πιο συμφέρον να σκάβονται πεζοδρόμια και να «αναπλάθονται» πλατείες να χτίζονται τοιχία και να φτιάχνονται δρομάκια σε φίλους και κολλητούς.

Έχει περισσότερο χρήμα εκεί…


-------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτό Γιώργος Σάμιος
-------------------------------------------------------