Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τέλος η Κοινή Αγροτική Πολιτική για τις επιδοτήσεις, τώρα θα αποφασίσει η κυβέρνηση που θα τις δώσει..

Η ΠΑΣΕΓΕΣ και η Ε.Α.Σ. Λακωνίας διοργάνωσαν το Σάββατο 29 Μαρτίου στο κέντρο εκδηλώσεων "ΕΡΑΤΩ" στη Σκάλα, ημερίδα με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».
Η Ημερίδα έγινε με σκοπό την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση του αγροτικού κόσμου του Νομού μας, σε σχέση με τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της πολιτικής αυτής στη χώρα μας.


Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης οι αγρότες "πρέπει να ξέρουν μέσα από την καινούρια ΚΑΠ τι δυνατότητες υπάρχουν και τι αλλαγές θα υπάρξουν, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν ή να μην αντιδράσουν όταν αναγγελθούν οι απόψεις του υπουργείου".

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Κώστας Σκιαδάς μας είπε πως αυτή τη φορά παύει να είναι τόσο κοινή η αγροτική πολιτική μέσα στην Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια έως το 2020 και "υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος επανεθνικοποιησης" των επιδοτήσεων, δηλαδή οι επιδοτήσεις να δίνονται από το ίδιο το κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης λέει ο κ. Σκιαδάς, πως αυτή τη φορά η Ε.Ε. αφήνει το κάθε κράτος να αποφασίσει μόνο του πως θα κατανέμει το 60% των άμεσων επιδοτήσεων από το 2015 έως το 2020 και μάλιστα η απόφαση αυτή θα πρέπει να δοθεί μέχρι την1η Αυγούστου του 2014.

Ο κ. Σκιαδάς τόνισε ακόμα ότι "εδώ τελειώνει πλέον η διαδικασία της γεωργίας της ξάπλας του καναπέ. Από εδώ και πέρα από το 2015 και μετά θα παίρνουν επιδοτήσεις μόνο όσοι παράγουν".

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας  από την πλευρά του είπε ότι ενώ μέχρι τώρα αποφάσιζε η Ε.Ε. πως θα κατανεμηθούν οι επιδοτήσεις, από εδώ και πέρα αποφασίζουμε εμείς "μας δίνεται η ευκαιρία ότι στρεβλώσεις, ότι ανομοιομορφίες υπήρχαν, ότι αμαρτίες υπήρχαν στις προηγούμενες πολιτικές της κοινής αγροτικής πολιτικής, να τις διορθώσουμε, να αποδώσουμε δικαιοσύνη και όχι μόνο".

Δείτε το σχετικό βίντεο


---------------------------------------
Πηγή:  paseges.gr
---------------------------------------