Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τριήμερο κινητοποιήσεων στα λιμάνια!!!

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών προχωρούν από σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, με αφορμή την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Βουλής την περασμένη Παρασκευή ότι αύριο Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και ακρόαση από τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.».




Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 07.00 το πρωί έως τις 11.00 και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 08.30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. 

Επίσης, την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ την ημέρα αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του ΟΛΠ.

«Τα Λιμάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης. Πρώτα ο ΟΛΠ με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει δημοσιευθεί και εν συνεχεία ο ΟΛΘ και τα άλλα λιμάνια απειλούνται με ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.
-------------------------------------
Πηγή: koutipandoras.gr
----------------------------------------------