Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μετά το Πάσχα θα καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Το γεγονός ότι μετά το Πάσχα θα καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης. Στην παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Λεονταρίδης είπε:

«Όσον αφορά το πετρέλαιο, όπως αναφέρθηκε και από τον κύριο Υπουργό, το Υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, είναι έτοιμο αυτή τη στιγμή ώστε μετά το Πάσχα αφού γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε, να δοθεί η πρώτη δόση του πετρελαίου. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, τελειώνουμε σε αυτό το θέμα. Το επόμενο χρονικό διάστημα μετά το Πάσχα, πιστεύουμε ότι θα δοθεί η πρώτη δόση του πετρελαίου».

Επίσης, όσον αφορά τους βοσκότοπους και την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να τελειώσουν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα, και την επόμενη εβδομάδα να γίνει η αποπληρωμή των κτηνοτρόφων. 

Το ζήτημα βέβαια, είναι εάν μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους υπάρξουν κάποιες πιθανές εκκρεμότητες. Θα το δούμε αυτό, όπως και την πληρωμή του άρθρου 68 που και αυτά είναι έτοιμα να πληρωθούν, την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. την εβδομάδα που διανύουμε)».
-----------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-----------------------------------