Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Φιλοξενία από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Ταξιδέψαμε, μάθαμε, διασκεδάσαμε...!


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, φιλοξένησε 47 μαθητές του Γυμνασίου Κυθήρων για τέσσερις ημέρες στην Αθήνα. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 39 μαθητές της Γ' τάξης και 8 μαθητές της Β' τάξης που κληρώθηκαν σε διαδικασία που πραγματοποίησε το  15μελές μαθητικό συμβούλιο και ο Σύλλογος Καθηγητών  παρουσία όλου των μαθητών του Σχολείου. 


Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους. Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο κτίριο των Παλαιών Ανακτόρων, μάθαμε πολλά για τα ιστορικά νεοκλασικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας και παρακολουθήσαμε συνεδρίαση της Βουλής. Παρακολουθήσαμε μια απίθανη θεατρική παράσταση του έργου του Σαίξπηρ "Όνειρο Θερινής Νύχτας" μια παράσταση  σκηνοθετημένη με έναν διαφορετικό, τελείως άμεσο τρόπο. Στη συνέχεια λάβαμε μέρος μαζί με τη σκηνοθέτιδα και τους ηθοποιούς, σε θεατρικό παιχνίδι  που μας δίδαξε και μας διασκέδασε συγχρόνως.  

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και ανεβήκαμε στον Ιερό Βράχο. Κάναμε βόλτα μέχρι το Θησείο και απολαύσαμε την υπέροχη θέα του Παρθενώνα και των μαρμάρων  της Ακρόπολης.  Το απόγευμα το Ίδρυμα της Βουλής μας πρόσφερε την καταπληκτική εμπειρία μιας τρισδιάστατης προβολής στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 

Η προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα, πραγματική έμπνευση, για μας. Η καταπληκτική προβολή στη "Θόλο" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για την Ιστορία των πτήσεων μας ενθουσίασε. Παρακολουθήσαμε επίσης την ταινία "Νώε" με τον Ράσελ Κρόου και τον Άντονι Χόπκινς, μαζί με μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου της Ιωνιδείου με τους οποίους είχαμε γνωριστεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας wiki "ΙΟΝΟΣΧΟΛΕΙΟ". Στη βόλτα στο Πασαλιμάνι που κάναμε μαζί τους είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις.  

Λίγο πριν την αναχώρηση μας στο Διακόφτι

Μπροστά στα Παλαιά Ανάκτορα
Στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής
Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στην αίθουσα εκθέσεων της Βουλής.
Μάθαμε πολλά για τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον κοινοβουλευτισμό.
Παρακολουθήσαμε και την αλλαγή φρουράς μπροστά στη Βουλή
Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Βόλτα στο Πασαλιμάνι
Επιστροφή. Τα Κύθηρα μας υποδέχτηκαν με δυνατό αέρα!
-----------------------------------------------
Πηγή: gymnasiokithira.blogspot.gr 
-----------------------------------------------