Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η Ιερά ακολουθία και ο Επιτάφιος στην Χώρα

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου του Μ. Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Πλήθος κόσμου (εντόπιοι και επισκέπτες) καθώς και οι τοπικές Αρχές παρακολούθησαν με ευλάβεια την περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, φε φόντο το πανέμορφα φωτισμένο Βενετσιάνικο Κάστρο. Όλες οι κεντρικές είσοδοι των σπιτιών και μαγαζιών από τους δρόμους που πέρναγε η πομπή ήταν ανοιχτές και οι κάτοικοι είχαν τοποθετήσει εικόνες της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας με αναμένα καντήλια.







Μαζί με τον Επιτάφιο λιτανεύθηκε και η Θαυματουργός Εικών της Μυρτιδιωτίσσης που φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Ναό από την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέχρι τη Δευτέρα της Διακαινισίμου σύμφωνα με παλαιό έθιμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απηύθυνε πατρικές ευχές ενόψει του Αγίου Πάσχα και παρεκάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν σε ολόκληρη την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία καθώς αυτή είναι η λαμπρότερη του έτους.





















Το Μ. Σάββατο στις 8:30 το βράδυ θα αφιχθεί στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων το Άγιο Φως προερχόμενο από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, με ειδική πτήση, και θα μεταφερθεί σε όλους τους ναούς του νησιού, ενώ την Τρίτη του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος θα το μεταφέρει για πρώτη φορά και στα ακριτικά Αντικύθηρα.
------------------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης - Φωτογραφίες Βασίλης Χάρος - 
& Ρενάτα Πανταζίδου Photo CERIGO
------------------------------------------------------------------