Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μειώσεις 30% στη φορολογία των Ι.Χ. - Ο πίνακας

Μειώσεις 30% στη φορολογία των Ι.Χ. - Ο πίνακας
Αλλαγές στη φορολογία των Ι.Χ., με μειώσεις 30% στα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελείας αυτών καθώς και στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα σε ακινησία - κατατεθημένες πινακίδες - σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ

Με προωθούμενη διάταξη του ΥΠ.ΟΙΚ. καθιερώνονται τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, για όσους ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις Δ.Ο.Υ. και θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν:
α) είτε να ξανακυκλοφορήσουν τα οχήματά τους, για χρονικό διάστημα ενός μηνός, παίρνοντας πίσω τις πινακίδες τους προσωρινά και πληρώνοντας στο Δημόσιο το 1/12 των τελών κυκλοφορίας του 2014, δηλ. μόνο τα τέλη που αντιστοιχούν σε ένα (1) μήνα,

β) είτε να ξαναθέσουν σε κυκλοφορία τα οχήματά τους οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, παίρνοντας πίσω τις πινακίδες τους και καταβάλλοντας στο Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ξανακυκλοφορήσει το όχημα.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ 30% ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Πρώτον, οι μειώσεις στα τεκμήρια για όλα τα Ι.Χ. θα ανέρχονται στο επίπεδο του 30% και θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2014, τα οποία θα φορολογηθούν το 2015.

Δεύτερον, οι μειώσεις στους φόρους πολυτελούς διαβίωσης, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Δεδομένου ότι, οι προαναφερόμενοι φόροι υπολογίζονται σε ποσοστά επί των τεκμηρίων διαβίωσης, η μείωση των τεκμηρίων κατά 30% θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση και τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης. 

Ο πίνακας

------------------------------------
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
------------------------------------