Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τι δείχνουν τα "κρυφά" γκάλοπ στις 13 Περιφέρειες της Χώρας

Στην «τελική ευθεία» Κόμματα και υποψήφιοι, αφού ούτε ένας μήνας δεν απομένει για την διεξαγωγή του α' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, με τα αποτελέσματα αυτών, κυρίως, στις 13 Περιφέρειες, να αποτελούν ισχυρή ένδειξη για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων καθώς επίσης και την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.


Στα Κομματικά επιτελεία, σε εβδομαδιαία βάση, φθάνουν μετρήσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν, τόσο την επικοινωνιακή, όσο και την πολιτική στρατηγική των υποψηφίων και μέχρι στιγμής έχουν αποτυπώσει το κλίμα, που έχει διαμορφωθεί στις 13 Περιφέρειες της Χώρας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η Ν.Δ. εκτιμά ότι, μπορεί να κερδίσει 6 Περιφέρειες, αυξάνοντας ουσιαστικά κατά μία τις κερδισμένες Περιφέρειες - το 2010 η Ν.Δ. είχε επικρατήσει σε 5 Περιφέρειες - ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 2 - Αττική και Βόρειο Αιγαίο - ενώ τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμά ότι, μπορεί να «κατακτήσει» 4 Περιφέρειες - Αττική, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνια Νησιά - από τις 7 κερδισμένες του 2010.

Αναλυτικά, 

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Δύο παλιοί «γνώριμοι» οι κ.κ. Άρης Γιαννακίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Γιώργος Παυλίδης (Ν.Δ.) θα αναμετρηθούν για ακόμη μία φορά, με το ΠΑ.ΣΟΚ. να θεωρεί ότι, ο νυν Περιφερειάρχης Α.Μ.&Θ., Άρης Γιαννακίδης, θα ξαναεπικρατήσει, με τη Ν.Δ. να αισιοδοξεί, βάσιμα, πως, ο δικός της υποψήφιος - Γιώργος Παυλίδης - αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι μετρήσεις δείχνουν πως, το καλό ξεκίνημα τού κ. Κώστα Μορφίδη, δεν έχει ανάλογη συνέχεια...

Περιφέρεια Αττικής: Σύμφωνα με τις μετρήσεις των τριών Κομμάτων, ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εμφανίζει σαφές προβάδισμα, έναντι των ανθυποψηφίων του, με την υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου, να «μπαίνει» στον β' γύρο, ελπίζονται ότι, εκεί θα κερδίσει τη μάχη, «μαζεύοντας» τις «αντιμνημονιακές» ψήφους. 

Στη «μάχη των 2», δεν πρέπει να λησμονείται και ο υποψήφιος τής Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αναμένεται να κάνει το «ντεμαράζ», τόσο με τις δικές του δυνάμεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, όσο και με τη βοήθεια των Βουλευτών τής Ν.Δ. και του ίδιου τού Πρωθυπουργού, ακόμα.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, είναι η μοναδική Περιφέρεια, που θα δοθεί «μάχη» με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Οι μετρήσεις, συγκεκριμένα, δείχνουν πως, η υποψήφια τής Ν.Δ., Χριστίνα Καλογήρου, πηγαίνει πολύ καλά, αλλά εκτιμούν ότι, θα εξελιχθεί σε αμφίρροπο «ντέρμπι», με την υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αγλαΐα Κυρίτση.

Στον νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιο τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νάσο Γιακαλή, τώρα, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «λένε» πως, θα είναι στον β' γύρο, διεκδικώντας, μάλιστα, με αξιώσεις την επανεκλογή του.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμούν ότι, ο υποψήφιος του, και νυν Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, θα επικρατήσει εκ νέου, με τη Ν.Δ. να «επιζητά» μία αξιοπρεπή εμφάνιση του υποψηφίου της, Ανδρέα Κατσανιώτη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τέλος, να αισιοδοξεί πως ο υποψήφιος του, Βασίλης Χατζηλάμπρου, θα περάσει στον β' γύρο, «χτυπώντας στα ίσια» τον νυν Περιφερειάρχη και «εκλεκτό» τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Απόστολο Κατσιφάρα.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ακλόνητο φαβορί φαίνεται ότι είναι ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να προσπαθεί να «βάλει» στον β' γύρο τον υποψήφιό του, Θέμη Μαμουλίδη, ευελπιστώντας στη συγκέντρωση των «αντικυβερνητικών» ψήφων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επανεκλογή δείχνουν οι μετρήσεις τής «Συγγρού», για τον νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιό της, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και μάλιστα, πιθανά, από τον α' γύρο. 

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκτιμούν ότι, η υποψήφια του, Όλγα Γεροβασίλη, θα είναι στον β' γύρο, αν και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικρατήσει τού «εκλεκτού» τής Ν.Δ., Αλ. Καχριμάνη.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι μετρήσεις τής Ν.Δ. δείχνουν νίκη, και μάλιστα από τον α' γύρο, για τον νυν Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η «μάχη» δίνεται για την πρόκριση στον β' γύρο, της υποψηφίας του, Ηρούς Διώτη, αν και αναγνωρίζουν πως, δεν έχει πολλές πιθανότητες επικράτησης.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σύμφωνα με μετρήσεις τής «Χαριλάου Τρικούπη», η υποψήφια τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Άντζελα Γκερέκου, έχει αυτήν την ώρα το προβάδισμα.

Στη Ν.Δ. «βλέπουν» ντέρμπι μεταξύ του υποψηφίου της και νυν Περιφερειάρχη, Σπύρου Σπύρου και της υποψηφίας τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Α. Γκερέκου.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τέλος, θεωρούν ότι, ο υποψήφιος τους, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μπορεί να περάσει στον β' γύρο, αν και δύσκολα...

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: ... ή «γαλάζιος» εμφύλιος. Δημοσκοπικό προβάδισμα για τον νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και «αντάρτη» τής Ν.Δ., Απόστολο Τζιτζικώστα, έναντι του επίσημου υποψηφίου τής Ν.Δ., Γιάννη Ιωαννίδη. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει σχεδόν αποκλείσει τη συμμετοχή τής υποψηφίας του, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, στο β' γύρο.

Περιφέρεια Κρήτης: Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, ο υποψήφιος της, Σεραφείμ Τσόκας, θα είναι στον β' γύρο, αλλά εκτιμούν ότι δύσκολα θα χάσει ο νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιος τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Σταύρος Αρναουτάκης.

Για τον υποψήφιο τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μιχάλη Κριτσωτάκη, στελέχη τής «Κουμουνδούρου» θεωρούν ότι, θα είναι στον β' γύρο, αλλά και εκείνοι εκτιμούν πως, δύσκολα θα μπορούσε να επικρατήσει τού νυν Περιφερειάρχη, Στ. Αρναουτάκη.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Σημαντικά είναι τα ευρήματα για τη «γαλάζια» υποψηφιότητα τού Γιώργου Χατζημάρκου, αλλά εκτιμούν ότι, ο νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιος τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιάννης Μαχαιρίδης, έχει αυτήν την ώρα το προβάδισμα.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιστεύουν ότι, ο δικός του υποψήφιος, Μπενέτος Σπύρου, θα είναι στον β' γύρο, αλλά δύσκολα θα επικρατήσει τού νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο νυν Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα, με τα πάντα να κρίνοντας στον β' γύρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, ο υποψήφιος τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Οδυσσέας Βουδούρης, θα είναι βασικός αντίπαλος τού νυν Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Νίκη, και μάλιστα από τον α' γύρο, «βλέπουν» στη Ν.Δ., για τον υποψήφιό της, Κώστα Μπακογιάννη. 

Από την πλευρά τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τώρα, και σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο υποψήφιος του, Ευάγγελος Αποστόλου, φαίνεται ότι, προχωρά ικανοποιητικά και πιστεύουν ότι, αν καταφέρει να περάσει στον β' γύρο, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά... 
------------------------------
Πηγή: Έθνος
------------------------------