Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει το Taxis για τέλη κυκλοφορίας 2014 και φόρος πολυτελείας

Από αύριο Δευτέρα 11-11-2013 θα μπορούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων να εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2014, προκειμένου να τα εξοφλήσουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. 

Παράλληλα, όσοι κατέχουν οχήματα μεγάλου κυβισμού (άνω των 1.929 κ. εκ.), θα μπορούν να εκτυπώσουν και το ειδοποιητήριο για τον φόρο πολυτελείας- καθώς όπως έγινε και πέρυσι δεν θα αποσταλούν τα σχετικά ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών- και να εξοφλήσουν τον φόρο μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας. 

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. 
  
Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι τα δύο ειδοποιητήρια να δοθούν ταυτοχρόνως στο κοινό, ωστόσο εάν η ειδική εφαρμογή για το φόρο πολυτελείας δεν είναι έτοιμη, τότε θα δοθεί πρώτη σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση μέσω twitter (5-11-2013) από τον γ.γ. εσόδων Χ. Θεοχάρη, μάλλον θα παρέχεται και η δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2014 στις τράπεζες μόνο με την άδεια κυκλοφορίας, όπως έγινε και πέρυσι
-------------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------------