Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

PGS – Υπάρχει πετρέλαιο στην δυτική Πελοπόννησο !!!

Παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της νορβηγικής PGS για πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
 
Γεωλογικές αναλογίες ανάμεσα στην υποθαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου και περιοχών της Ιταλίας και της Αλβανίας όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαπιστώνει η νορβηγική εταιρία PGS, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις οι οποίες έγιναν στο διεθνές συνέδριο APPEX Regional 2013 που πραγματοποιείται στην Αθήνα και που αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων.
 
Η PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, κάνει λόγο για «διαφοροποιημένα γεωλογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού υπεδάφους και αντίστοιχη ποικιλία πιθανού πετρελαϊκού δυναμικού» και επισημαίνει ακόμη ότι το κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί στο Κατάκολο (από το 1981) αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης συστήματος υδρογονανθράκων στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ η περιοχή νότια της Κρήτης παραμένει ανεξερεύνητη.
 
Τα στοιχεία που συνέλεξε η PGS από τις σεισμικές έρευνες βρίσκονται ακόμα υπό επεξεργασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014. Θα ακολουθήσει στα μέσα της χρονιάς η προκήρυξη διαγωνισμών («γύρος παραχωρήσεων») για την παραχώρηση περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρίες για έρευνες.
 
Το συνέδριο APPEX Regional 2013 διοργανώνει στην Αθήνα η Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων, γεγονός που χαιρέτισε σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι «το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στον μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------