Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καμία απόλυση από τους Δήμους»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία απόλυση από τους Δήμους
«Το αίτημα “διαθεσιμότητας” 12.500 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2013 έχει τακτοποιηθεί» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «mega Σαββατοκύριακο», αναφερόμενος στο πρώτο από τα τέσσερα προαπαιτούμενα, για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ και συνέχισε στο δεύτερο, λέγοντας, «επιπλέον, απαιτούνται 4.000 απολύσεις έως το τέλος 2013 και άλλες 11.000 έως το τέλος 2014. 

Για τις πρώτες 4.000 απολύσεις, έχουμε ήδη τις πρώτες 2.500 από το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους υπηρετούντες υπό προσωρινή διαταγή στο Δημόσιο, τους “επίορκους” κ.τ.λ. και αν συνυπολογίσουμε τους περίπου 600 από την Αμυντική Βιομηχανία - όποτε προκύψει η αναδιάρθρωσή της από το Υπουργείο Οικονομικών - τότε υπολείπονται κάτι λιγότερο από 1.000 απολύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης αναλύοντας, το από πού θα προκύψουν οι λιγότερες από τις 1.000 απολύσεις, έως το τέλος του 2013, απάντησε πως, θα προέλθουν κυριότερα από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου Υπουργείων, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, αποκλείοντας, ταυτόχρονα, τον «ξαφνικό θάνατο» σε μεγάλες εταιρίες του Δημοσίου, κάτι «που δεν ισχύει για μικρότερα Νομικά Πρόσωπα» σύμφωνα με τον Υπουργό.

 «Για το “δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας” δεν υπάρχουν σαφή νούμερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, αναφερόμενος στις νέες “δεξαμενές” του “δευτέρου κύματος”:

Α’ βαθμια Υγεία: Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα “κινητικότητας”, χωρίς να αποκλείονται απολύσεις, στις περιπτώσεις γιατρών, που δεν επιθυμούν τη μετακίνησή τους.

- Δήμοι: Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα ενδοδημοτικής - διαδημοτικής “κινητικότητας”, χωρίς νέες απολύσεις από τους Δήμους.

Για τις 11.000 απολύσεις του 2014, ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. τόνισε πως, κυριότερα θα προέλθουν από το Πρόγραμμα “κινητικότητας”, τους δημοσίους υπαλλήλους που παραμένουν στις θέσεις τους, με προσωρινές δικαστικές διαταγές, και υπολογίζονται περίπου σε 4.500 άτομα, τους “επίορκους” και Νομικά Πρόσωπα.
--------------------------------
Πηγή:Mega
--------------------------------