Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια για Γαύδο απο Σφακιά-Την Τετάρτη και απο Παλαιόχωρα...

Μετά απο περίπου δεκαήμερο αποκλεισμό, η ακριτική Γαύδος "συνδέθηκε" και πάλι ακτοπλοικώς με την υπόλοιπη Κρήτη, καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και του προέδρου της ΑΝΕΝΔΥΚ.Σήμερα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο απο την Χώρα Σφακίων προς την Γαύδο, το οποίο θα επαναληφθεί και αύριο Κυριακή με ώρα αναχώρησης 9 το πρωί απο τα Σφακιά και 11:30 το πρωί απο την Γαύδο.

Σύμφωνα με τον πίνακα χειμερινών δρομολογίων της ΑΝΕΝΔΥΚ, απο την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, θα υπάρχουν δύο δρομολόγια την εβδομάδα απο την Χώρα Σφακίων προς την Γαύδο, τα οποία θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη με ώρες αναχώρησης στις 9 το πρωί απο Χ.Σφακίων και στις 11:30 απο την Γαύδο.

Επίσης κατα το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τα δύο δρομολόγια τα οποία εγκρίθηκαν απο την Παλαιόχωρα προς την Γαύδο θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με ώρα αναχώρησης στις 8 το πρωί απο Παλαιόχωρα και στις 12 το μεσημέρι απο Γαύδο.

Έτσι οι κάτοικοι της ακριτικής Γαύδου, αλλά και όσοι θέλουν να απολαύσουν τις...χειμερινές ομορφιές του νησιού, θα εξυπηρετούνται τέσσερεις ημέρες την εβδομάδα.

 Δευτέρα - Τρίτη μέσω Χώρας Σφακίων και Τετάρτη - Πέμπτη μέσω Παλαιόχωρας.
--------------------------
Πηγή: flashnews.gr
--------------------------