Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία προς τις τράπεζες που απειλούν πως δεν θα καταβάλουν τις συντάξεις του ΝΑΤ!


Τα σωματεία ΠΕΣ/ΝΑΤ ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ εξέδωσαν δελτίο τύπου-καταγγελία με την οποία καταγγέλλουν τις τράπεζες (ALPHA BANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κ.α) που πρόσφατα συγχωνεύτηκαν και καταβάλουν τις συντάξεις του ΝΑΤ και απαιτούν από τους συνταξιούχους να προσκομίσουν εκ νέου τα στοιχεία τους, απειλώντας τους ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης τους, δεν θα τους καταβληθούν οι συντάξεις.




Διαβάστε το δελτίο τύπου-καταγγελία

ΠΕΣ/ΝΑΤ ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ

7 Νοέμβρη 2013

Προς:

- Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά
- Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση
- Υπουργό ΥΝΑ κ. Βαρβιτσιώτη
- Πρόεδρο και Δ.Σ. ΝΑΤ

Κοινοποίηση:

- ΠΝΟ
- ΠΑΜΕ
- Σωματεία
- ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τις τράπεζες (ALPHA BANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κ.α) που πρόσφατα συγχωνεύτηκαν και καταβάλουν τις συντάξεις του ΝΑΤ και απαιτούν από τους συνταξιούχους να προσκομίσουν εκ νέου τα στοιχεία τους, απειλώντας τους ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης τους, δεν θα τους καταβληθούν οι συντάξεις.

Το ΝΑΤ σε πρόσφατη απογραφή του διαθέτει όλα τα στοιχεία των συνταξιούχων ασφαλισμένων του και τα έχει αποστείλει στις τράπεζες.
Έχει τεράστιες ευθύνες η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Εργασίας για αυτή την απαράδεκτη, προκλητική ενέργεια των τραπεζών που διαχειρίζονται τις συντάξεις από τον ιδρώτα και το αίμα των ναυτεργατών γι’ αυτό και απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων των ναυτεργατών.
Απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ για αυτές τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις των τραπεζών, ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεων.
Καλούμε τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους σε άμεση ετοιμότητα για κινητοποίηση ενάντια στη συγκυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
-----------------------
Πηγή:e-Nautilia.gr
-----------------------