Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Οι εξελίξεις

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Οι εξελίξεις
Ξαφνικά στις 04.20 σήμερα το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία Εισαγγελέα, μπήκαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, ζητώντας από τους εργαζόμενους να διακόψουν το πρόγραμμά τους και να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Οι εργαζόμενοι - περίπου 50 - ξεκίνησαν να αποχωρούν  σιγά-σιγά, χωρίς να δημιουργείται αρχικά κάποια ένταση. Όμως, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει το Ραδιομέγαρο έφτασαν νέες αστυνομικές δυνάμεις - κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ - οι οποίοι αφού απέκλεισαν την κεντρική είσοδο στο κτίριο, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους, που ήδη άρχισαν να πυκνώνουν, προωθώντας τους προς την πλατεία Αγίας Παρασκευής. 

Τότε, και κατά την επιχείρηση αυτή, προκλήθηκε ένταση, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν, και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να «σπάσουν» το μπλοκ των εργαζομένων.

Στο σημείο έφτασαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίοι ζήτησαν να μπουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, γεγονός που βρήκε την άρνηση των αστυνομικών. Η άρνηση αυτή «πυροδότησε» την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, με τους Βουλευτές να δείχνουν στους αστυνομικούς τις βουλευτικές τους ταυτότητες, στην προσπάθειά τους, να μπουν στο Ραδιομέγαρο και να δουν τον Εισαγγελέα.

Αυτή τη στιγμή [07.00] 10 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Κ.Κ.Ε. προσπαθούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου, ζητώντας να συνομιλήσουν με τον Εισαγγελέα, ο οποίος ελέγχει και καταγράφει τον εξοπλισμό της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κάθετα στο ρεύμα ανόδου της Μεσογείων, στο ύψος της Αγίας Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, με αποτέλεσμα η άνοδος της Μεσογείων, στο ύψος της ΕΡΤ, να μην είναι προσβάσιμη από αυτοκίνητα.

Από την επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις δημοσιογράφοι - εκ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης -, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τον Νομικό Σύμβουλο των εργαζομένων της ΕΡΤ, Δ. Περπατάρη, και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι πρώτες πληροφορίες του epoli.gr από δημοσιογράφους της ΕΡΤ κάνουν λόγο πως, ο Εισαγγελέας έχει καταρχάς διαπιστώσει την άριστη κατάσταση του εσωτερικού της ΕΡΤ, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ, να ζητούν την παρουσία τους, κατά την καταγραφή του εξοπλισμού, από τον Εισαγγελέα.

[08.40]: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες.

[08.45]: Δηλώσεις Προέδρων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ. «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας» δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. «Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής», λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.

[08.50]: Μέσω twitter η πρώτη αντίδραση αρχηγού κόμματος από τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο ο οποίος έγραψε: «Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται από εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας».

[09.05]: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας. «Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

[09.50]: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ και η καταγραφή, υπό την παρουσία εισαγγελέα, του εξοπλισμού του. Η παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων, όπως λένε από την ΕΛ.ΑΣ. έχει την έννοια της φύλαξης του κτιρίου προκειμένου να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών.
-------------------------------------
Πηγή: epoli.gr
-------------------------------------