Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΑΣΤΡΟ-ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!

Ο Άγγελος Γ. Πλουμίδης, γεννήθηκε στο Ελληνικό Μονεμβασίας το έτος 1909. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις γεωργικές εργασίες της οικογένειάς του ή και αλλού.

Το ξέσπασμα του Ελληνοϊταλικού πολέμου, τον βρίσκει στην πρώτη γραμμή καθώς αγωνίζεται στα βουνά της Αλβανίας για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας.

Αργότερα διώκεται και για τις πολιτικές του πεποιθήσεις καθώς υπέστη ανηελείς ξυλοδαρμούς, καθώς και αντίποινα τόσο εκείνος όσο και η ευρύτερη οικογένειά του.

Το 1947 , παντρεύεται την Ελένη Αρώνη από την Ελαφόνησο και κάνουν τρια παιδιά. Τον Γιώργο, την Ματούλα και την Κατερίνα. Η έλλειψη όμως εργασίας αλλά και η επιθυμία του να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά του, τον οδήγησε στην "εσωτερική μετανάστευση".

Ο τόπος που υποδέχθηκε εκείνον και την οικογένειά του, ήταν τα Κύθηρα. Εκεί, με την βοήθεια και την ηθική υποστήριξη του αείμνηστου προέδρου της κοινότητας Ποταμίων, Μιχαήλ Μεγαλοκονόμου καθώς και της συζύγου του Μαρίας, ξεκινά τη ζωή του σ΄ένα νέο τόπο, ανοίγει το τσαγκάρικό του, και πια γίνεται γνωστός με το όνομα μπάρμπα-Αγγελής ή μαστρ-Αγγελής.

Στην πορεία, γεννήθηκε άλλο ένα παιδί, η Μαίρη.
Συνέχισε να εργάζεται ως τσαγκάρης για πολλά χρόνια ακόμα, έως ότου έφυγε πια από τα Κύθηρα θέλοντας να ζήσει με τα παιδιά του που ήδη ζούσαν στον Πειραιά.

Έφυγε πλήρης ημερών το 1996 έχοντας πιεί βέβαια το πικρό ποτήρι της απώλειας του γιού του, αλλά και έχοντας ευτυχήσει να δει επτά εγγόνια και τρία δισέγγονα.
----------------------------------
Πηγή: adelinFM
----------------------------------