Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σαράντα χρόνια πίσω η Ελλάδα!

Δύο νεαρά παιδιά, χωρίς, καν, ταυτότητα, και με αβέβαιο μέλλον «τρύπωσαν», το περασμένο βράδυ, στα έγκατα ενός παροπλισμένου πλοίου αναζητώντας να βρουν κάτι, που θα μπορούσαν να πουλήσουν και να εξασφαλίσουν ένα μικρό «χαρτζιλίκι».

Τα δύο παιδιά, 17 και 18 χρονών, αντίστοιχα, και μια ανθρώπινη ιστορία βγαλμένη από διηγήματα του Νίκου Τσιφόρου, που περιέγραφαν «Τα παιδιά της πιάτσας» της δεκαετίας του 1950 και του 1960, στον Πειραιά «ζωντάνεψε» τώρα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Οι δύο νεαροί «ποντικοί», ίσως και με την παραίνεση κάποιου τρίτου ατόμου, μεγαλύτερου τους, που τους «έταξε» το «χαρτζιλίκι» μπήκαν νύχτα στο παροπλισμένο φορτηγό- οχηματαγωγό «Παναγία Αγιάσου» για να βρουν κάτι που θα μπορούσαν να πουλήσουν σε κάποιο παλαιοπωλείο.

Αδιαφορώντας για το σκοτάδι ανέβηκαν στο πλοίο και άρχισαν να ψάχνουν μέσα στη νύχτα κρατώντας μικρά «κλεφτοφάναρα». Όμως, τα εξαρτήματα, που θα μπορούσαν δεν ήταν πολλά.

Όμως, η ανάγκη για το «χαρτζιλίκι» ήταν μεγαλύτερη από τους κινδύνους, που εγκυμονούν σε ένα παροπλισμένο, ολοσκότεινο πλοίο και οι δύο νεαροί χωρίς να το σκεφτούν ιδιαίτερα κατέβηκαν στο μηχανοστάσιο.

Εκεί βρήκαν ένα καλώδιο, μια κουλούρα καλώδιο, ικανή να τους προσφέρει αυτό που είχαν ανάγκη. Όλα είχαν πάει καλά μέχρι τότε.

Όμως, βγαίνοντας οι δύο νεαροί από το πλοίο «έπεσαν» πάνω δύο άνδρες του Κλιμάκιου των Ειδικών Αποστολών του ΛΣ, που εκτελούσαν περιπολία.

Ήταν οι χειρότερη συνάντηση, που θα μπορούσαν να έχουν. Οι εκπαιδευμένοι άνδρες των ΚΕΑ δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο.

Οι δύο νεαροί Έλληνες, που όπως διαπιστώθηκε ούτε ταυτότητα δεν είχαν βγάλει, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο λιμενικό τμήμα Κερατσινίου.

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία ήταν η συνήθης: δικογραφία, Εισαγγελία κ.ο.κ

Και το αύριο των δύο παιδιών;
-----------------------------
Πηγή: pireas2day.gr
-----------------------------