Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Την ελληνική τηλεόραση την θυμάμαι από παιδί να ακούω τον πατέρα μου να μιλά για τα Μουσικά Σύνολα της.  Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, με τον όποιο τρόπο, πέρα από το ότι μου φάνηκε αδιανόητο το να μην έχουμε δημόσια τηλεόραση, αναρωτήθηκα τι θα γίνει με τα Μουσικά Σύνολα. Είχα όμως την πεποίθηση ότι δεν θα πήγαιναν στα τάρταρα οι ορχήστρες που έχουν δημιουργήσει πολιτισμό, που έχουν πλουσιότατη βιβλιοθήκη, που η ιστορία τους κρύβει μέσα της τις παρακαταθήκες και το έργο Ελλήνων Μουσουργών και Συνθετών.

Χθες ανακοινώθηκε στον Λ. Καρυτινό ότι στη νέα δημόσια τηλεόραση δεν θα υπάρχουν ΚΑΘΟΛΟΥ Μουσικά Σύνολα. Μια από τις δικαιολογίες που πρόβαλαν στις έντονες διαμαρτυρίες του μαέστρου, ήταν ότι στο site για την δημόσια διαβούλευση για τη δημόσια τηλεόραση, δεν υπήρχαν αρκετά σχόλια από πολίτες για την δημιουργία Συνόλων. Θα είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε ορχήστρα ραδιοφωνίας.

Είναι γελοίο, αλλά η τελευταία ελπίδα μας είναι  να βομβαρδιστεί το site από μηνύματα για την ύπαρξη Μουσικών Συνόλων.

Μπορούμε να μπούμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τον πολιτισμό της ελληνικής ραδιοφωνίας στο ... http://www.opengov.gr/consultations/?p=1744 και να δηλώσουμε την επιθυμία μας, να μην πάψουν να υπάρχουν και να διατηρηθούν τα Μουσικά Σύνολα, που άλλωστε υπάρχουν.

Είναι απαίτηση το να μην αφήσουμε να γίνει παντελής ισοπέδωση των πάντων. Μάλλον μπορεί να είναι και στο χέρι μας.
------------------------------
Ελίνα Γαλανοπούλου
------------------------------