Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η συνέπεια φέρνει παράταση για το "δεύτερο κύμα κινητικότητας"

Η συνέπεια φέρνει παράταση για το δεύτερο κύμα κινητικότητας
Η ολοκλήρωση της νέας σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της Τρόικας, έφερε - εκτός από τον «δεύτερο γύρο», που θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα - και αναγνώριση της συνέπειας εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων, τους τελευταίους μήνες, από πλευράς του ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ., συνέπεια, που με πληροφορίες του epoli.gr, σχεδόν έχουν δώσει την επιδιωκόμενη παράταση - αίτημα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το "δεύτερο κύμα κινητικότητας" στο Δημόσιο. 

«Δεν είναι μόνο χρονικό αιτούμενο η παράταση που ζητάμε» τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλιμάκιο της Τρόικας και συνέχισε: «Κυριότερα είναι προϋπόθεση - ανάγκη για σωστή αξιολόγηση προσώπων και δομών...» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά την διαπραγμάτευση του Υπουργού.

Σχετικά με το "πρώτο κύμα κινητικότητας", σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δ.Μ.Η.Δ., υπήρξε πλήρης συμφωνία για την ολοκλήρωση αυτού, μετά και την αναλυτική παρουσίαση όλων των στοιχείων, που αφορούν στους απαιτούμενους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, υπό "κινητικότητα".

Σχετικά με το θέμα των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του χρόνου, ήδη υπάρχει μία υπερκάλυψη του "στόχου" των 2.000 απολύσεων, με τον αριθμό να έχει φτάσει περίπου τους 2.700 - "επίορκοι", υπάλληλοι με προσωρινές διαταγές παραμονής στην Υπηρεσία τους κ.τ.λ. - με άλλους 1.300 να αναζητούνται.

Στο θέμα αυτό, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέμεινε στην θέση του, για προσμέτρηση των υπαλλήλων, που πρόκειται να απολυθούν από την Αμυντική Βιομηχανία, όποτε πραγματοποιηθεί η διαδικασία επιλογής της αναδιάρθρωσης αυτής.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του epoli.gr, αφού παρουσίασε αναλυτικά τις εργασίες του Υπουργείου στα αιτήματα των Τροϊκανών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ποιοτικής αναδιάρθρωσης του Δημοσίου - πέρα από τις ποσοτικές δεσμεύσεις - παρουσιάζοντας όλες τις προωθούμενες ενέργειες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό Δημόσιο, π.χ. προσπάθεια μείωσης διοικητικών βαρών, αλλαγές στον τρόπο επιλογής Προϊσταμένων και Γενικών Διευθυντών στις Δημόσιες Υπηρεσίες κ.τ.λ. 
----------------------------
Πηγή : epoli.gr
----------------------------