Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση για "ξαφνικό θάνατο" ΔΕΚΟ και "διαθεσιμότητα" από τους Ο.Τ.Α.

Απόφαση για ξαφνικό θάνατο ΔΕΚΟ και διαθεσιμότητα από τους Ο.Τ.Α.
Απόλυτη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του epoli.gr, τόσο για τη χρονική παράταση του δευτέρου "κύματος" διαθεσιμότητας, όσο και του "λουκέτου" σε Δημοτικές Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης, μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Τρόικα, προέκυψε, δυστυχώς, η είδηση του "ξαφνικού θανάτου" σε μία μεγάλη ΔΕΚΟ και σε άλλες μικρότερες εταιρίες του Δημοσίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μνημονιακός στόχος των 11.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014.

Επίσης, οι Ο.Τ.Α. θα είναι εκείνοι, που θα "σηκώσουν" το βάρος και του δεύτερου "κύματος" διαθεσιμότητας - όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το epoli.gr - με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, που έχουν ζημιογόνες χρήσεις να είναι αυτές, που θα βρεθούν στην κορυφή της «λίστας» των Νομικών Προσώπων Δήμων, που θα τεθούν σε καθεστώς εκκαθάρισης και τους εργαζόμενους σ' αυτά σε καθεστώς "διαθεσιμότητας".

Στο "κομμάτι" των Ο.Τ.Α., επίσης, η Τρόικα φέρεται να δέχτηκε το σχέδιο του ΥΠ.Δ.Μ.&.Η.Δ. για την "ενδοδημοτική κινητικότητα", σχέδιο που θα υπολογισθεί, κατά το δεύτερο "κύμα" διαθεσιμότητας.

Η Τρόικα σχετικά με την ολοκλήρωση του δευτέρου "κύματος" κινητικότητας - έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους - όπως επίσης είχε αποκαλύψει πρώτο το epoli.gr, έδωσε το "πράσινο φως" για παράταση, για τους πρώτους μήνες του 2014, προκειμένου το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού. 
-------------------------
Πηγή: epoli.gr
-------------------------