Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ’Αδωνι Γεωργιάδη


                                                           Καλαμάτα 6 Νοεμβρίου 2013
κ.Υπουργέ                                                                                                                                                                      Ο αγώνας της πατρίδας μας είναι μεγάλος για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, ύστερα από τις πολιτικές ανοχής σε φαινόμενα λεηλασίας του Εθνικού πλούτου, αλλά και της στρεβλής πορείας του συνδικαλισμού που εξέθρεψε λογικές υπερβολών και κομματικοκρατίας.


Ο τομέας της υγείας της οποίας σήμερα ηγείστε, διαδραμάτισε όλα αυτά τα χρόνια σοβαρό ρόλο στην δημοσιονομική εκτροπή, με φαινόμενα συντεχνιακών λογικών και παραβατικών συμπεριφορών που σιγά-σιγά εξαλείφονται, όπως πρόσφατα στον Οίκο του Ναύτη αλλά και αλλού.


Επικροτώ την προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία να νοικοκυρέψει το χώρο της Υγείας και να μειώσει τις υπερβολικές δαπάνες του παρελθόντος, ερχόμενη πλειστάκις σε αντιπαράθεση με πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στη δυσαρέσκεια των πολιτών.


Απευθύνω όμως αυτήν την επιστολή σ΄εσάς, γνωρίζοντας την αμεσότητα και τη διάθεση που έχετε επιδείξει, να διορθώσετε στρεβλώσεις που το μόνο που κάνουν, είναι να μειώνουν ακόμη και τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλει το Υπουργείο Υγείας.


Τον Ιούνιο τ.ε. , άλλαξαν τα δεδομένα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε ότι αφορά τις μετακινήσεις καρκινοπαθών. Η ενδεικτική περίπτωση που αναφέρομαι, αφορά άτομο, πιστοποιημένο Α.Μ.Ε.Α., ασφαλισμένο στον Ο.Α.Ε.Ε., με συνεχή καταβολή των υποχρεώσεών του προς το Ταμείο και χωρίς κάποια εκκρεμότητα, σχετικά με την ασφάλισή του.


Μέχρι τον Ιούνιο ίσχυε η καταβολή των εξόδων των μετακινήσεων καρκινοπαθών, πέραν των χημειοθεραπειών και για ακτινοθεραπείες, σε όσους προέρχονται από περιοχές που δεν υφίστανται Ογκολογικά κέντρα.


Κατόπιν εντολής των θεραπόντων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επελέγη ως πρόσφορη θεραπευτικά, η οδός των ακτινοβολιών στην ασφαλισμένη από την Καλαμάτα.  Πλησιέστερα ογκολογικά κέντρα της περιοχής που διαμένει η ασθενής, είναι η Αθήνα και η Πάτρα. 


Έτσι μετακινήθηκε για 25 ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να  συνεχίσει τη θεραπευτική αγωγή. Αυτά τα έξοδα σήμερα δεν τα δέχεται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., διότι σύμφωνα με τη νέα διάταξη δεν αφορούν μετακίνηση για χημειοθεραπείες.


Επειδή είναι εμφανής η στρέβλωση και αδικείται η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει τόσο η Κυβέρνηση όσο και εσείς προσωπικά για το νοικοκύρεμα του χώρου της υγείας, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας , για τη διόρθωση, διότι αυτό το άδικο μέτρο επηρεάζει πολλούς ακόμη συμπολίτες μας, που βρίσκονται στην ατυχή θέση του ασθενούς.

                          

 Μετά τιμής                         

 Αντωνία Μπούζα                                          

 Αν.Γραμμ.Γυν.Θεμάτων Ν.Δ.
--------------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.com
--------------------------------------