Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον χώρο της υγείας, όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων, επανέλαβε εκ νέου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο υπουργός σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να πει τι θα γίνει, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση στον Οργανισμό.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό, συμπλήρωσε, καθώς,«έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο».
---------------------
Πηγή: iatronet.gr
---------------------