Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής», εδώ και 3 χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Νεάπολης δεν έχουν δάσκαλους...

Το Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γιάννης Ρίτσος καταγγέλλει ότι εδώ και τρία χρόνια (εκτός από δίμηνη παρουσία) το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου κοντά στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας, δεν έχει καθηγητή αγγλικών! Δε φτάνει μόνο αυτό έχει και άλλες ελλείψεις, σε καθηγητή Μουσικής και Πληροφορικής.

Το Υπουργείο Παιδείας που έκλεισε 5 δημοτικά σχολεία στη δική μας Εκπαιδευτική περιφέρεια φαίνεται ανίκανο να ανταποκριθεί σε όσα είχε ποσχεθεί. Συγκεκριμένα,ότι τα παιδιά που θα φοιτούν σε 6/θεσια και άνω δημοτικά σχολεία θα χαίρουν τα πλεονεκτήματα ενός πολυδύναμου σχολείου, ενός σχολείου όπως θα έχουν τμήματα ένταξης, υποδοχής, αγγλικά, δεύτερη ξένη γλώσσα, πληροφορική, μουσική, εικαστικά και πολλά άλλα.

Το σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας "Πρώτα ο μαθητής" σήμερα στα αυτιά των γονιών, που πληρώνουν από την τσέπη τους τα φροντιστήρια των αγγλικών των παιδιών τους, ακούγεται ως ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Καλούμε άμεσα τον περιφερειακό διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου να επιληφθεί αυτού του σοβαρού θέματος.

Όταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές κάνουν απεργία άμεσα το Υπουργείο παιδείας στέλνει εγκύκλιο στις σχολικές μονάδες για να καλυφθούν οι ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν. Τι γίνεται όμως για όλους αυτούς τους μαθητές που επί τρία χρόνια έχουν χάσει εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου των αγγλικών;

Τι μέριμνα υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας;

Εδώ το Υπουργείο Παιδείας φέρει άμεσα ευθύνη για τη μη κάλυψη πρώτιστα του κενού στην ειδικότητα ΠΕ06 και μετέπειτα στις υπόλοιπες ειδικότητες.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!


Η Πρόεδρος
  Παπαδοπούλου Ελισάβετ
Ο Γεν. Γραμματέας  Συμεών Τζούβαλης
--------------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------------