Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου <<Κωσταντίνος Καστρής>> 



Το μνημείο βρίσκεται στην είσοδο της Π.Υ Γυθείου όπου και υπηρετούσε σαν διοικητής και από σήμερα η Π.Υ Γυθείου θα φέρει το όνομα του .

Ο Κωσταντίνος Καστρής ένας άνθρωπος με αξίες και ένας εξαιρετικός πυροσβέστης θυσίασε την ζωή του προσπαθώντας να τελέση αυτό που η πατρίδα τον είχε ταγμένο,να σώζει τα δάση και εστίες πολιτών αυτού του τόπου και το έκανε ακόμα δίνοντας και την ζωή του.




Στα αποκαλυπτήρια παρόντες όλες οι αρχές του τόπου οι υπουργοί εσωτερικών και εθνικής άμυνας ο αρχηγός του Π.Σ, βουλευτές και η αντιπεριφερειάρχης νομού Λακωνίας, φορείς και πλήθος κόσμου. 

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου . Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές και έψαλε τον εθνικό ύμνο. 

Σε κλίμα φορτισμένο η χήρα του εκλιπόντος πυροσβέστη κυρία Δήμητρα Δημακόγιαννη, παρέλαβε την σημαία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ως φόρο τιμής προς αυτήν και την οικογένεια της.

Εγιναν καταθέσεις στεφάνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ζωή και το έργο του.



Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του γλύπτη που φιλοτέχνησε το μνημείο και ήταν δωρεά απο μέρους του ,ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για τις αρχές και ιδανικά του Κωσταντίνου Καστρή.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!! 
-------------------------------------------
 Πηγή: AdelinFm-Τάκης Πολίτης
-------------------------------------------