Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΑΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΊΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
       
                                                                         Αθήνα 4  Ιουλίου  2013.


                
                                      ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
       
     ΕΚΚΛΗΣΗ  για ΣΥΝΕΝΩΣΗ όλων των Επιστημονικών Εταιρειών, που ασχολούνται με τον γυναικείο μαστό, απήυθυνε με επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, μετά από απόφαση που λήφθηκε   στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της.
  Στην επιστολή της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας τονίζεται πως η ΜΟΝΗ απάντηση στη σκληρή κρίση που μαστίζει την χώρα μας και στα οικονομικά προβλήματα των  Επιστημονικών Εταιρειών, είναι η εφαρμογή στην πράξη του  «Ισχύς εν τη ενώσει» . Για να υλοποιηθεί η πρόταση όλοι θα πρέπει  να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης  καθώς  «οι καιροί ου μενετοί». Προτείνεται επίσης
άμεσα συνάντηση των  Δ.Σ των Εταιρειών, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να αναζητηθεί ο τρόπος προκειμένου η ΣΥΝΕΝΩΣΗ  να γίνει πραγματικότητα   το ταχύτερο δυνατόν.
 Ολόκληρη η επιστολή έχεις ως εξής.

«Αγαπητοί Συνάδελφοι
Μετά από απόφαση του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας  απευθύνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ  προς όλους  για ΣΥΝΕΝΩΣΗ   των Επιστημονικών Εταιρειών που έχουν αντικείμενο τον γυναικείο μαστό.
Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε συνεκτιμώντας  τα οικονομικά δεδομένα της  εποχής που ζούμε αλλά και το γεγονός ότι η Πατρίδα μας θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να βγει  από την οικονομική στενωπό που βρίσκεται.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ΜΟΝΗ απάντηση στην σκληρή οικονομική κρίση  που μαστίζει όλες τις επιστημονικές εταιρείας που έχουν αντικείμενο τον γυναικείο μαστό αλλά και την αβεβαιότητα του αύριο είναι η εφαρμογή στην πράξη   του «Η ισχύς εν τη ενώσει».
Αγαπητοί Συνάδελφοι
«Οι καιροί ου μενετοί»
Θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και βάζοντας στην άκρη το Εγώ να προτάξουμε το Εμείς, για το καλό όλων, για το καλό όλων των Ελληνίδων. Πιστεύουμε πως ανήκουν στο παρελθόν οι εποχές με τις αντιπαραθέσεις, τις αντεγκλήσεις και τους προσωπικούς εγωισμούς.  Ήρθε η στιγμή που όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων  και να συνεργαστούμε για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί. Δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερες σκέψεις. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
Ας μιμηθούμε τους συναδέλφους μας  σε χώρες του εξωτερικού για παράδειγμα στην Γερμανία, με πληθυσμό 82 εκατομμύρια έχουν μία και μοναδική εταιρεία που ασχολείται με το μαστό.
Η  ΣΥΝΕΝΩΣΗΗ όλων των  Εταιρειών που έχουν αντικείμενο το γυναικείο μαστό, γίνεται κατανοητό πως θα αλλάξει άμεσα την μίζερη κατάσταση που ζούμε και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο των Επιστημονικών Εταιρειών της Ελλάδας. Τα οφέλη θα είναι τεράστια και σε πολλούς τομείς.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε άμεσα συνάντηση των  Δ.Σ των Εταιρειών, την 16η Ιουλίου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μαιευτηρίου Λητώ, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να αναζητηθεί ο τρόπος για να γίνει η ΣΥΝΕΝΩΣΗ πραγματικότητα   το ταχύτερο δυνατόν».