Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Οι βιοτέχνες και οι μικρομεσαίοι δεν μπορεί να είναι τα συνήθη υποζύγια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-07-2013
Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: «Οι βιοτέχνες και οι μικρομεσαίοι δεν μπορεί να είναι τα συνήθη υποζύγια»                                                                             
                                                            
Διαμαρτυρία για τη νέα επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 47% με την αύξηση του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ)
  
Την έντονη διαμαρτυρία του για την επιπλέον επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ η οποία αποτελεί ένα επιπλέον χτύπημα στην ανταγωνιστικότητά τους εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ιωάννη Μανιάτη, την οποία κοινοποιεί και στον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Νίκο Βασιλάκο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Στην επιστολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Κ. Νίκο Βασιλάκο, δημιουργήθηκε στους εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά η εντύπωση μίας, ίσως, μείωσης ή τουλάχιστον «παγώματος» των τιμών στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης (βιοτεχνίες, γραφεία, κ.λπ.), για το β΄ εξάμηνο του 2013. «Αντίθετα, με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι καλούνται ακόμη μία φορά οι βιοτέχνες να κλείσουν τη μαύρη τρύπα, που δημιουργήθηκε στο ταμείο της ΡΑΕ, χωρίς υπαιτιότητά τους, πληρώνοντας μία αύξηση ύψους 47%, από 01ης/07/2013, μετά την αύξηση της τάξης του 102,45% από 01ης/01/2013.

    Παρατηρώντας τον πίνακα των τιμών της ΡΑΕ, για δεύτερη φορά μέσα στο 2013, διαπιστώνει κανείς ότι η ΡΑΕ θεωρεί πως μόνο οι πελάτες υψηλής τάσης πλήττονται από την ύφεση και καταβάλλεται προσπάθεια να απαλλαγούν από το υπερβολικό ποσό που καταβάλλουν σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, στους οποίους αυξάνει την τιμή της κιλοβατώρας, χωρίς λογική εξήγηση», αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΠ προς το ΥΠΕΚΑ και τη ΡΑΕ.

    Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΒΕΠ και τον γενικό γραμματέα κ. Γεράσιμο Μιχαλάκη, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις πάρα πολλών επιχειρήσεων-μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αίτημα των οποίων είναι η επαναδιαπραγμάτευση των τιμολογίων των φωτοβολταϊκών πάρκων με εκείνους, που ακόμη και τώρα αμείβονται… πλουσιοπάροχα ώστε να πληρώσουν  όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις τιμές των φωτοβολταϊκών, ζητείται η άμεση  λύση στην «πηγή» του προβλήματος.

   «Θεωρώντας ότι την άδικη αυτή αύξηση θα επωμισθούν, για ακόμη μία φορά, τα νοικοκυριά, με επιπλέον απομείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι βιοτέχνες, με τη μετακύλισή της στα κοστολόγια και, τελικά, στις τιμές των παραγομένων προϊόντων τους, με αποτέλεσμα να καταστούν ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικοί, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας», καταλήγει στην εν λόγω επιστολή διαμαρτυρίας το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.