Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα περιμένω τους Δημάρχους»

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, για τα θέματα των απολύσεων και της «κινητικότητας», 4.000 και 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αντίστοιχα, μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο την «ελάφρυνση» του πολυάριθμου Δημόσιου Τομέα και απαντώντας στους «Νέους Φακέλους» τόνισε:

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Δεν αλλάζει ο "πυρήνας" των απόψεων μου: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλύτερο, πιο λειτουργικό Δημόσιο»

Μιλώντας για τη μνημονιακή υποχρέωση των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του 2013, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μνημονιακή μας υποχρέωση είναι οι 2.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2013, δέσμευση που «ικανοποιείται» μέσω της ΕΡΤ».

Για τις λοιπές 2.000, που υπολείπονται μέχρι το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «θα αντληθούν από τους δημοσίους υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που οι εργασιακές τους σχέσεις μετατράπηκαν σε de facto μονιμότητα, χρησιμοποιώντας νομικούς τρόπους». 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

«Η “Κινητικότητα” δεν είναι για μένα “δεξαμενή” απολύσεων αλλά “δεξαμενή” για καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού»

Μιλώντας για το Πρόγραμμα «Κινητικότητας», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένας από τους απαιτούμενους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, γεγονός οφειλόμενο στη μη αποστολή στοιχείων από Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

«Μόνο το Υπουργείο Παιδείας σύντομα θα μου έχει παραδώσει τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών, που μπορεί να μετακινηθεί» τόνισε ο Υπουργός, συνεχίζοντας «το ίδιο δε συμβαίνει με τους Δήμους, που δεν έχουν αποστείλει ακόμη στοιχεία, με ευθύνη των ίδιων των Δημάρχων», καλώντας τους «να αποστείλουν στοιχεία και ονόματα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». 

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


«963 οι “επίορκοι” δημόσιοι υπάλληλοι»

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καθεστώς αργίας 963 υπάλληλοι» ανέφερε για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πεποίθησή του, πως τα Πειθαρχικά Συμβούλια θα επισπεύσουν τις διαδικασίες προς την οριστική απονομή της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, αναφέρθηκε και στους δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν προσκομίσει πλαστά δικαιολογητικά (τίτλους σπουδών, ακαδημαϊκά προσόντα κ.λπ.) προειδοποιώντας: «Θα είμαι προσωπικά αμείλικτος σε περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που έχουν προσκομίσει πλαστά δικαιολογητικά».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Με Κεντρικό έλεγχο και Κεντρικό προγραμματισμό οι προσλήψεις»

Ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις απολύσεις και την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν θα γίνουν προσλήψεις, είπε: «Μέσα στο 2013 θα γίνουν και προσλήψεις, βάσει των αναγκών του Δημοσίου, με αξιοκρατία και αξιολόγηση και με τους κανόνες 1/5 - για τις συνταξιοδοτήσεις και 1/1 - για τις απολύσεις».
-----------------------------
Πηγή: epoli.gr
-----------------------------