Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πειθαρχικές ποινές σε Αντιπεριφερειάρχες από το ΥΠ.ΑΝ.

Ακόμη και πειθαρχικές ποινές προβλέπονται σε όσους Αντιπεριφερειάρχες δεν καταθέσουν, εντός 3μηνου, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, ”πλάνο” για το, σε ποιές περιοχές και πότε -ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου- θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα (κάτω από τα 250 τ.μ.) από τις 7 έως και τις 52 Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με το σχετικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που συζητείται αυτή τη στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ουσιαστικά και όπως διαφαίνεται και τυπικά, το “μπαλάκι” ρίχνεται, πλέον, στις Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, σε μία προσπάθειά του, ναι μεν να τονώσει την επιχειρηματική - εμπορική κίνηση, αλλά και να συνυπολογίσει τις κατά τόπους ανάγκες και ιδιαιτερότητες, τόσο του εμπορικού κόσμου, όσο και των τοπικών κοινωνιών.

Οι ίδιες πληροφορίες του epoli.gr κάνουν λόγο πως, δίνεται η δυνατότητα εντός των διοικητικών ορίων μίας Περιφέρειας να οριστούν "ζώνες" λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων.

Οι αντιδράσεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι ήδη έντονες, με αποτέλεσμα να αναμένονται νομοτεχνικές , επί του Νομοσχεδίου, οι οποίες και θα παραδοθούν προς εξέταση στους βουλευτές.

[20.30]: Κατατέθηκαν τρεις νομοτεχνικές βελτιώσεις, σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επιβεβαιώνοντας τις προαναφερόμενες πληροφορίες.
------------------------
Πηγή: epoli.gr
------------------------